Έκτακτη σύσκεψη για το ΑΤΕΙ Αιγίου – Το site της Βουλής αναφέρει ότι το σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ πάει για προεδρικό διάταγμα

Αγγελίες

Home Αιγιάλεια Έκτακτη σύσκεψη για το ΑΤΕΙ Αιγίου – Το site της Βουλής αναφέρει ότι το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” πάει για προεδρικό διάταγμα

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 16:00

Έκτακτη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα με φορείς της πόλης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα δημοσιεύματα που θέλουν οριστική την κατάργηση του ΑΤΕΙ Αιγίου από το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα στο επίσημο site της Βουλής αναφέρεται καθαρά ότι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, θα συζητηθεί η πρόταση έκδοσης προεδρικού διατάγματος αναφορικά με την «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης – Σχέδιο ΑΘΗΝΑ».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, ανέφερε ότι χωρίς σημαντικές αλλαγές στη βασική φιλοσοφία του, με εξαίρεση τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θα μεταφέρονταν στις Σέρρες και από τέσσερα γίνονται δύο και τα Τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας που θα πήγαιναν στο Μεσολόγγι και επίσης μειώνονται, ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες στην τελική του μορφή το σχέδιο «Αθηνά». Εφόσον επαληθευθεί το δημοσίευμα, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι “μπαίνει” λουκέτο στο ΑΤΕΙ Αιγίου. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη τα μέλη τα Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλή για την τελική μορφή του σχεδίου, το οποίο και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ώστε να δοθεί και το νέο μηχανογραφικό για τις εξετάσεις του καλοκαιριού.

Στο επίσημο site της Βουλής αναφέρεται αναλυτικά ότι θα γίνει: “Ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την επικείμενη πρόταση έκδοσης π.δ. αναφορικά με την «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης – Σχέδιο ΑΘΗΝΑ».