Αίγιο:Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις για τη δολοφονία Αγγελόπουλου

Home Αιγιάλεια Αίγιο:Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις για τη δολοφονία Αγγελόπουλου

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 11:51

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τελικά αμέσως μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου, οι οποίοι και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της περιοχής. Και οι τέσσερις άνδρες που εμπλέκονται (να υπενθυμίσουμε πως κατηγορείται για συμμετοχή και μία 25χρονη η οποία δεν συνελήφθη καθώς είναι 8 μηνών έγκυος), προφυλακίστηκαν προσωρινά μετά τις πολύωρες απολογίες τους.   Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 46χρονος που φέρεται να έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο 23χρονος που φέρεται ότι εκτέλεσε τον επιχειρηματία οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου, ο 24χρονος που είχε ρόλο τσιλιαδόρου προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορίνθου και ο 27χρονος που οργάνωσε τη δολοφονία και στρατολόγησε τους υπόλοιπους οδηγήθηκε στις φυλακές Χαλκίδας.

Οι «4» κατηγορούνται σύμφωνα με τη δικογραφία πως σχεδίασαν και υλοποίησαν από κοινού, συστήνοντας εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, τη δολοφονία του 59χρονου. Να σημειωθεί πως αρχικά είχαν ομολογήσει οι τρεις εκ των τεσσάρων τη διάπραξη της δολοφονίας, ωστόσο στις απολογίες τους στον Ανακριτή Αιγίου αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή τους. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Αγγελόπουλου, Φώτης Λεπίδας, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» τονίζει ότι:
«Η οικογένεια είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, μετά τις εργώδεις προσπάθειες των αστυνομικών αρχών». Σημείωσε, επίσης, o συνήγορος ότι ουδέποτε ο Αγγελόπουλος όφειλε το ποσό των 160.000 ευρώ που διεκδικούσε ο 46χρονος και για το οποίο δόθηκε η εντολή της εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου.