Αίγιο: Κάηκαν ολοσχερώς παραπήγματα στα οποία διέμεναν δεκάδες αλλοδαποί μετανάστες

Στις φλόγες «παραδόθηκαν» σήμερα τα ξημερώματα παραπήγματα, στην συμβολή των οδών Φαραζουλή & Πλάτωνος, στο Αίγιο, στα οποία διέμεναν δεκάδες αλλοδαποί μετανάστες. Η πυρκαγιά, στα παλαιάς κατασκευής παραπήγματα, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς, ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.

Στο σημείο κατέφθασαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής(5 από το Αίγιο και ένα από την Πάτρα) με 12 άνδρες. Λόγω της φωτιάς σημειώθηκαν και εκρήξεις από γκαζάκια που υπήρχαν μέσα, ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, καθώς στο εσωτερικό υπήρχαν πολλά υλικά(ξύλα, ρούχα, κ.α.). Επίσης προξενήθηκαν και μεγάλες ζημιές σε διπλανή οικία. Ευτυχώς πάντως η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε(οι κάτοικοι της περιοχής κυριολεκτικά δεν κοιμήθηκαν απόψε από την αγωνία τους), ενώ δεν χάθηκε και ανθρώπινη ζωή, καθώς μόνο δυο-τρεις μετανάστες πήγαν με ελαφρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Αιγίου. Για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει επιληφθεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στο σημείο θα παραμένει, μέχρι αργά το μεσημέρι, όχημα της Υπηρεσίας για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο το θέμα έχει και σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις, καθώς δεκάδες μετανάστες, έχουν μείνει άστεγοι, χωρίς φαγητό, κάποιοι με ελάχιστα ρούχα(και αυτά καταστραμμένα από φωτιά) και εύλογα διατυπώνεται το ερώτημα πως θα ζήσουν πλέον αυτοί οι άνθρωποι και τι θα απογίνουν. Το www.aigialeianews.gr, πάντως έχει ενημερώσει από το πρωί και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας και την Ιερά Μητρόπολη, ώστε να μεριμνήσουν από την πλευρά τους, με όποιο τρόπο μπορούν.

Δημήτρης Ζωιτσούδης