Αίγιο: «Οι ηλίθιοι» σκόρπισαν άφθονο γέλιο!

Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Neil Simon «Οι Ηλίθιοι» από τη θεατρική ομάδα «Μονόλογοι», σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κωστάκη, έκλεισε τις «Μέρες Θεατρικών συναντήσεων ΙΙ» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.

Οι «Μονόλογοι», ένα ανεξάντλητο φυτώριο ταλέντων, συνεχίζουν να πριμοδοτούν τα τοπικά θεατρικά δρώμενα με αξιόλογες παραστάσεις, δίνοντας…βήμα έκφρασης σε νέους ανθρώπους που μπορούν να οραματίζονται πάνω στο θεατρικό σανίδι και να σχεδιάζουν το δικό τους μέλλον και κατ’ επέκταση το μέλλον της χώρας. Πρόκειται για νέους με αναζητήσεις αλλά και πολύ μεράκι και αγάπη για το θέατρο, που «θυσιάζουν» αρκετές ώρες από άλλες ασχολίες τις οποίες συνηθίζουν οι έφηβοι, για τις πρόβες και τους ρόλους τους. Για παιδιά που καταφέρνουν να ανταποκρίνονται το ίδιο καλά και στα μαθήματά τους και το καθημερινό βεβαρημένο πρόγραμμά τους.

Το έργο είναι μία κωμική παραβολή, μία φάρσα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία και στη δεισιδαιμονία. Ένας νεαρός ρομαντικός ιδεαλιστής δάσκαλος φθάνει στο καινούριο του πόστο, σε ένα χωριό στην Ουκρανία, για να διδάξει. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι διακόσια χρόνια νωρίτερα, στο χωριό έπεσε μια τρομερή κατάρα, που έχει κάνει τους ανθρώπους απολύτως ηλίθιους. Όλους ανεξαιρέτως. Οι ίδιοι γνωρίζουν πως είναι ηλίθιοι και έχουν συμβιβαστεί με αυτό, αφού το μυαλό τους δεν τους βοηθάει να ξεπεράσουν τη βλακεία τους. Όταν όμως ο δάσκαλος θα γνωρίσει μια πανέμορφη κοπέλα του χωριού, θα την ερωτευθεί παρά τη βλακεία της και θα ανακαλύψει πως έχει μόλις 24 ώρες για να της διδάξει βασικά πράγματα και να σπάσει την κατάρα, αλλιώς και ο ίδιος θα πέσει θύμα της κατάρας και θα γίνει ηλίθιος, τα πράγματα δυσκολεύουν…

Δάσκαλος Τολτσίνσκυ: Πρίντζιος Λάμπρος, Κα Ζουμπρίντσκυ: Πρίντζιου Μαρία, Γιατρός Ζουμπρίντσκυ: Παγώνης Μιχαήλ, Σοφία: Πλατάνου Φιλιώ, Βοσκός Σνέτσκυ: Γιαννόπουλος Μιχάλης, Μίσκιν: Παγώνη Άννα-Λυδία, Σλόβιτς: Τριανταφυλλοπούλου Ευγενία, Γιέντσνα: Πλατάνου Μάιρα, Κόμης Γιουσέκεβιτς: Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης, Δικαστής: Τσιώκου Αγγελική.Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κωστάκη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Πριοβόλου, Σκηνικά: Ανδρέας Κοντόπουλος, Επιμέλεια χορευτικού: Κική Ρόζου/ υλοποίηση: Ευγενία Τριανταφυλλοπούλου, Βεστιάριο: Αργυρή Κούρτη, Ευγενία Ευθυμιοπούλου, Κομμώσεις: Ζωή Ντορέζη, Βίντεο-φωτογραφία: Ρούσσος Κτιστάκης, Επιμέλεια φωτισμού-ήχου: Melody- Σπύρος Ρηγόπουλος.