Αίγιο: Συνδικαλιστές καταγγέλλουν εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της Coca – Cola 3E

Εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της Coca – Cola 3E στο Αίγιο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών και Τροφίμων Αχαΐας. Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής: «Καταγγέλλουμε  το εργατικό ατύχημα που έγινε την Παρασκευή 25/1 στο Αίγιο, στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ του ομίλου της πολυεθνικής Coca – Cola 3E. Συγκεκριμένα εργάτης ο οποίος δουλεύει σε εργολάβο ηλεκτρολογικών εργασιών του εργοστασίου, έπεσε από ύψος τριών μέτρων όταν κατέρρευσε η ψευδοροφή του κτιρίου με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να πάθει διάστρεμμα το πόδι του.

Τα εργατικά ατυχήματα  δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε συμβαίνουν με ευθύνη των εργαζόμενων, ούτε συμβαίνουν γενικά και αόριστα πάνω στο φόρτο της δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στα εργοστάσια, συνολικά στους χώρους δουλειάς με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την έλλειψη μέτρων προστασίας & πρόληψης, την εντατικοποίηση και την  αύξηση των ωρών εργασίας. Είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης των αντεργατικών κατευθύνσεων Ε.Ε – κεφαλαίου, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αλλά και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΔΗΜΑΡ.

Αποδεικνύεται περίτρανα και με αυτό το ατύχημα ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν κέρδη για την πλουτοκρατία και ασφάλεια – δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Για τα μονοπώλια και τα κέρδη τους είναι κόστος οι μισθοί, η διασφάλιση της υγείας, της ζωής των εργατών και των οικογενειών τους. Αυτή είναι η ανταγωνιστικότητα τους, αυτήν υπηρετεί το κράτος τους  και οι θεσμοί του όπως η επιθεώρηση εργασίας. Αναρωτιόμαστε όμως τι θέση έχει η επιτροπή υγιεινής & ασφάλειας του εργοστασίου για το ατύχημα, τι μέτρα έχει πάρει; Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΑΥΡΑ να συμπορευτούν με το κλαδικό συνδικάτο, να παλέψουμε οργανωμένα για τα δικαιώματα μας, για την υπεράσπιση της ζωής μας ενάντια στην πλουτοκρατία και την εξουσία της».

Πηγή: thebest.gr