Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των νέων φορολογικών μέτρων κατέθεσε ο Άγγελος Τσιγκρής

Home Αιγιάλεια Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των νέων φορολογικών μέτρων κατέθεσε ο Άγγελος Τσιγκρής

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2011 10:22

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των νέων φορολογικών μέτρων, κατέθεσε χθες Πέμπτη ο Αιγιαλέας δικηγόρος και υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής.  Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής  ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση της υπ. αριθ. 1167/2.8.2011 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με θέμα: «Διαδικασία είσπραξης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος».

 Με την προσβαλλόμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών επιβλήθηκαν: 1) Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, έως το 2014 και 2) το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος σε όσους τηρούν βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας. Με την αίτησή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Άγγελος Τσιγκρής αμφισβητεί τη νομιμότητα της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης, λόγω παραβίασης των διατάξεων των άρθρων 4 παρ. 1 και 5 και 78 παρ. 1, 2 και 4 του Συντάγματος, με τις οποίες καθιερώνονται οι αρχές της νομιμότητας του φόρου, της φοροδοτικής ικανότητας και της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των φορολογικών νόμων, καθώς και των διατάξεων διεθνών συμβάσεων και ειδικότερα του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί δίκαιης δίκης και του άρθρου 1 παρ.1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στην ΕΣΔΑ περί προστασίας της ιδιοκτησίας. Με αφορμή τα παραπάνω, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η προσβαλλόμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες και αρχές που πηγάζουν από το Σύνταγμα. Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών τους, οδηγεί σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, θίγει βάναυσα την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων, οδηγεί σε κατάσχεση της περιουσίας τους και προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου».