Αιγιάλεια: Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Δημαρχείο από τους κατοίκους για τον ΧΥΤΑ «Παπανικολού»

Home Αιγιάλεια Αιγιάλεια: Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Δημαρχείο από τους κατοίκους για τον ΧΥΤΑ «Παπανικολού»

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2013 19:12

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση «Παπανικολού» οι κάτοικοι του Ερινεού και της ευρύτερης περιοχής. Μετά την αστυνομική επιχείρηση για να εγκατασταθεί ο εργολάβος στο χώρο του ΧΥΤΑ στο ύψος της γέφυρας του «Σαρκουνά», οι κάτοικοι το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησαν Λαϊκή Συνέλευση, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Στην Συνέλευση συμμετείχαν η Μαρία Κανελλοπούλου και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Το Συντονιστικό Αγώνα αποφάσισε την προσεχή Πέμπτη 18 Απριλίου να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αιγιαλείας, επίσπευση των διαδικασιών συζήτησης από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια της προσφυγής για τον ΧΥΤΑ  και καθημερινές ενημερωτικές συναντήσεις με τους κατοίκους των περιοχών που «θίγονται» από την επικείμενη κατασκευή του έργου.

Στο μεταξύ στην περιοχή των Καμαρών και συγκεκριμένα στην γέφυρα «Σαρκουνά» παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επιτρέπουν σε κανέναν την πρόσβαση στο σημείο. Να υπενθυμίσουμε πως από τα ξημερώματα εκεί βρίσκονται τα μηχανήματα του εργολάβου!

 

skaipatras.gr