Αιγιάλεια: Συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβλήθηκε πέρσι το Πάσχα, για συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, αποφασίστηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, να συγκεντρωθούν και πάλι τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής. Προκειμένου λοιπόν η προσπάθεια αυτή ν’ αποδώσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, προτείνεται οι σύλλογοι διδασκόντων σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, να καταγράψουν τις οικογένειες εκείνες (ονοματεπώνυμο γονέα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο), που κατά τη γνώμη τους χρήζουν βοήθειας. Η κατάσταση αυτή, με υπογραφές του Δντή του σχολείου και του Προέδρου του συλλόγου γονέων, όπου υπάρχει, θα σταλεί στη Σχ. Επιτροπή μέχρι 28/11/2012. Εννοείται πως η όλη διαδικασία θα είναι άκρως εμπιστευτική, ώστε να μη στοχοποιηθούν μαθητές και οικογένειες.

Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 26/11/2012, ώστε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου να μπορέσει να συγκεντρώσει τα τρόφιμα, περνώντας από κάθε σχολείο και να τα μεταφέρει στο «Κελάρι της Αγάπης». Οι σχολικές μονάδες που θα συγκεντρώσουν τρόφιμα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με κάποιο μέλος της Σχολικής Επιτροπής. Ευελπιστείτε ότι θα επιτευχθεί το μέγιστο των προσδοκιών, δίνοντας μια ανάσα ανακούφισης σε όσους υποφέρουν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα μοιραστεί στους μαθητές των σχολείων:

«Φίλες και φίλοι γονείς και κηδεμόνες,

Πέρυσι το Πάσχα ξεκίνησε μια προσπάθεια συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων και γενικότερης βοήθειας σε αυτούς που είχαν ανάγκη. Με τη δική σας συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών ατομικής υγιεινής, τα οποία και διανεμήθηκαν, σε συνεργασία με το δήμο της Αιγιάλειας, από το «Κελάρι της Αγάπης», σε ενδεείς οικογένειες. Θεωρώντας πετυχημένη την κίνηση αυτή, απευθυνόμαστε στα φιλάνθρωπα αισθήματά σας, ως συνειδητοί, υπεύθυνοι, ενεργοί πολίτες να προχωρήσουμε μαζί σε συγκέντρωση βοήθειας, από το υστέρημά μας,  στα πλαίσια της κοινωνικής συνευθύνης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ας συνεχίσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε μαζί, γιατί δυστυχώς οι ανάγκες είναι καθημερινές, επιτακτικές και δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε.  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την προσφορά σας.

Σημείωση: Οι προσφορές (είδη διατροφής μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής π.χ. σαπούνια, σαμπουάν, χαρτιά υγείας κ.λπ.) να συγκεντρωθούν στο χώρο της Σχολικής Μονάδας μέχρι τη Δευτέρα 26/11/2012».