Αιγιάλεια

Τρίτη, 26 Μάιος 2009 16:47

Τα’ χουν… στυλώσει για τα καλά οι Δήμαρχοι της Αχαΐας, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα και είναι ανυποχώρητοι στις θέσεις τους για τη διαχείριση των λυμάτων και των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα το τίμημα για τους πολίτες να είναι βαρύ. Την Δευτέρα 25 Μαΐου το πρωί, πραγματοποιήθηκε ακόμη μία ευρεία σύσκεψη, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, ώστε να πάψει να υφίσταται το εκρηκτικό πρόβλημα διαχείρισης των βοθρολυμάτων των Δήμων της Ανατολικής Αιγιαλείας, αλλά και της Πάτρας.

Η σύσκεψη έγινε στο γραφεία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρου Σπυρίδωνος, ο οποίος ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά και τις συμβιβαστικές προτάσεις που κατέθεσαν βουλευτές του Νομού, τελικά η σύσκεψη απέβη άκαρπη, με τους μεν να καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Αιγίου για εκβιαστικά διλήμματα και τον κ. Καραφωτιά να επιμένει πως λύματα και σκουπίδια πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κοινή βάση.

Περισσότερα…

 

Κυριακή, 24 Μάιος 2009 07:34
Ο Α΄ Δημοτικός Παιδικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αιγίου δέχεται δικαιολογητικά εγγραφής νηπίων για το σχολικό έτος 2009-2010 έως τις 19 Ιουνίου, όλες τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 10 έως 12.30, στο γραφείο του παιδικού σταθμού(Ρωμανιώλη 43). Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά από το γραφείο.

 

Κυριακή, 24 Μάιος 2009 07:29
Την παράταση, για 12 επιπλέον μήνες του προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (Stage) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α? και β? βαθμού, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ, μετά από εισήγηση του διοικητή,Γιώργου Βερναδάκη. Το πρόγραμμα, που είχε καταρτισθεί τον Ιούλιο του 2007 με την υπ’ αριθμ.2041/30 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού (και εγκρίθηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης), αφορούσε στην τοποθέτηση 8.000 ανέργων, ηλικίας 22 έως 40 ετών σε ΟΤΑ, α’ και β’ βαθμού και είχε διάρκεια 18 μήνες. Με την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα παρατείνεται για 12 επιπλέον μήνες μετά το πέρας των 18 μηνών. Στην παράταση των 12 μηνών μπορούν να συμμετάσχουν και εκείνοι οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα, για τους οποίους οι 18 μήνες άσκησης είχαν ολοκληρωθεί πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Η κάλυψη της δαπάνης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος γίνεται εξολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

.

 

Κυριακή, 24 Μάιος 2009 06:17

Σε οίκο εμπορίου «κατηγορεί» τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, αθηναϊκό δημοσίευμα και συγκεκριμένα άρθρο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ότι θέλει να μετατρέψει την Παναγία Τρυπητή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε την μελέτη για την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού  Προσκυνήματος. Η μελέτη αυτή προέβλεπε την δημιουργία στην ευρύτερη περιοχή του ναού υπογείου χώρου στάθμευσης για λεωφορεία, δύο ασανσέρ-καμπαναριών, κυλιομένων σκαλών και καταστημάτων. Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν ενστάσεις για τη στατικότητα των νέων κατασκευών που προέβλεπε η μελέτη αλλά και για την κατάσταση του εδάφους στην περιοχή του ναού, καθώς το Αίγιο βρίσκεται σε σεισμογενή ζώνη. Τόνισαν επίσης ότι η μελέτη δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για τη συντήρηση του ίδιου του μνημείου του 16ου αιώνα (όπως συντήρηση τοιχογραφιών) ούτε και για στερεωτικές εργασίες και αποκαταστάσεις στο μεταγενέστερο ναό του 19ου αιώνα, ενώ διαφώνησαν και με την πρόταση για δημιουργία δεύτερου Ιερού μέσα στο ναό. Με αυτά τα δεδομένα, το Συμβούλιο ζήτησε να υποβληθεί νέα μελέτη που θα ενσωματώσει τις παραπάνω παρατηρήσεις (συντήρηση μνημείου, στερεώσεις στο μεταγενέστερο ναό, όχι δεύτερο Ιερό) ενώ προτείνεται η κατασκευή ενός κρυμμένου ασανσέρ και ενός μικρότερου πάρκινγκ, το οποίο όμως δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στην όψη του μνημείου και στο αγροτικό περιβάλλον.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μελέτη με «σκεπτικό Mall» για την «αναμόρφωση» του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής του Αιγίου και για ένα φιλόδοξο σχέδιο που είχε τις ευλογίες του δήμου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, για την προώθηση του σχεδίου ο κ. Αμβρόσιος είχε ζητήσει τη βοήθεια και άλλων τοπικών παραγόντων, αλλά και των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων του νομού Αχαΐας.

Περισσότερα…