ΑΙΓΙΟ: «Το λιμάνι της καρδιάς μας – Γιορτές κάτω πόλης» – Πέμπτη, ώρα 8.30: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου στις 8.30μ.μ. στο διατηρητέο Φωτόπουλου (Ζ.Πηγής & Μιχαλοπούλου) στην παραλία Αιγίου θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων «Το λιμάνι της καρδιάς μας». Τις εκδηλώσεις & εκθέσεις που θα διαρκέσουν 16-19 Αυγούστου διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας σε συνεργασία με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλειας υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας.

Πρόγραμμα εγκαινίων:

Α΄ ΜΕΡΟΣ

«ΑΣΠΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ»

από την Παιδική-Νεανική Χορωδία Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου

Διεύθυνση Χορωδίας: Μαρία Πεττεμερίδου, Πιάνο: Εύα Βλαχάκου

Β΄ ΜΕΡΟΣ

«ΠΙΑΝΟ…ΛΙΜΑΝΙ»

με τον τενόρο και πιανίστα Δημήτριο Χριστοδούλου

Ποιήματα διαβάζει ο ηθοποιός Ανδρέας Αρβανίτης

Το πιάνο ευγενώς παραχώρησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

Άνθη–Φυτά: ΜΑΝΩΛΙΑ

Στο διατηρητέο Φωτόπουλου (Ζ.Πηγής & Μιχαλοπούλου), που ευγενώς προσεφέρθη για τις εκδηλώσεις, θα λειτουργεί καθημερινά από Πέμπτη ως Κυριακή 18.00-22.00 Έκθεση Φωτογραφίας «Το λιμάνι της καρδιάς μας» με ταυτόχρονες προβολές video & slideshow από καταδύσεις, ιστιοπλοϊκούς αγώνες, επιδείξεις windsurf & kitesurf κ.ά.

15 φωτογράφοι, περισσότερο ή λιγότερο ερασιτέχνες, εστιάζουν στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, το λιμάνι και τα βιομηχανικά κτήρια, τις σταφιδαποθήκες και το φάρο, τις δώδεκα βρύσες και τις σιδηροδρομικές γραμμές και αποτυπώνουν με τη δική τους ματιά το τοπίο της πόλης που συγκινεί, που εγείρει μνήμες, οράματα και προσδοκίες. Συμμετέχουν: Μαρία Αυλωνίτη, Κώστας Δημητρούλιας, Γιάννης Δρουγούτης, Νίκος Ζησιμόπουλος, Πυγμαλίων Καρατζάς, Χρύσα Κουνινιώτη, Τάκης Κουτσαντώνης, Ρούσος Κτιστάκης, Βασίλης Μανουηλίδης, Ανδρέας Μεσσήνης, Αντώνης Παναγόπουλος, Αλίκη Παπακωνσταντίνου, Αντωνία Παπαχριστοδουλοπούλου, Πέπη Σπηλιωτοπούλου, Ελευθερία Φριλίγκου. Παράλληλα προβάλλονται υποβρύχιες φωτογραφίες των : Σταύρου Σταυρίδη και Άκη Φιλιππάτου αλλά και διάφορα video & slideshow από θαλάσσια σπορ κ.ά. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται επίσης έργα ζωγραφικής της Αιγιώτισσας διακεκριμένης σε Ελλάδα και εξωτερικό Ελένης Ζαντέ αλλά και τμήμα της έκθεσης αφισών «Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά UNESCO μνημεία της Σλοβάκικης Δημοκρατίας» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας. 

ΧΟΡΗΓΟΙ εκδηλώσεων:

ΑΛΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Φωτοβολταϊκά Συστήματα

KARLOS enterprises

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ