Αναβίωση του εθίμου της περπερούνας στην Κουλούρα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουλούρας στα πλαίσια των προγραμμάτων του Κέντρου Οικογένειας ετοιμάζει πρόγραμμα με οικογενειακά εκπαιδευτικά δρώμενα σε σύνδεση με τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου Κουλούρας. Ένα μουσείο ζωντανό, που φτιάχτηκε από τους κατοίκους της Κουλούρας, που κρύβει τα αγαπημένα αντικείμενα από τα σπίτια των ανθρώπων που έζησαν εδώ, είναι ένας τόπος ιδανικός για να συναντηθούν και να παίξουν μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντας στα έθιμα μιας πιο ομαδικής ζωής! Οι συναντήσεις θα έχουν τη μορφή οικογενειακών εκπαιδευτικών δρώμενων, θα είναι, δηλαδή, αυτοτελή εργαστήρια, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα από ένα μέλη από κάθε οικογένεια με το ίδιο εισιτήριο με στόχο την συνύπαρξη, την αλληλοκατανόηση και την αποδοχή όλων των ηλικιών. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 11:00-13:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουλούρας (Δαφνών 2 – Κουλούρα). Το θέμα της πρώτης συνάντησης θα είναι: «Περπερούνα, ο χορός της βροχής» και αναβιώνει το έθιμο της περπερούνας σε σχέση με τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου Κουλούρας.

Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό δρώμενο για όλη την οικογένεια που περιλαμβάνει θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι καθώς και βιωματκή χρήση των αντικειμένων του μουσείου. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των προγραμμάτων θα είναι η Αγγελική Παπαδημητρίου, η οποία αφού τελείωσε τις σπουδές της στην αγγλική λογοτεχνία και την επιμέλεια κειμένου, εκπαιδεύτηκε στην μουσειοπαιδαγωγική και την παιδαγωγική θεάτρου φοιτώντας και εργαζόμενη για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και στο Σχολείο Παιχνιδιού της Μαντώς Κουρετζή. Εργάζεται ως δασκάλα αγγλικών και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 € η κάθε οικογένεια (ανεξαρτήτως μελών) ή 5 € το άτομο μεμονωμένα.

Προσκαλούνται όλοι, όσοι ενδιαφέρονται (μέλη, φίλοι κ.λ.π.), να συμμετάσχουν και παρακαλούνται να είναι εκεί ακριβώς την ώρα της έναρξης του εργαστηρίου και να φορούν άνετα και παλιά ρούχα.

Πληροφορίες – κρατήσεις στο 6989568900.