Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου

Αγρότες – Αγρότισσες της Αιγιαλείας, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου όλοι καλούνται έξω από τα Δικαστήρια στο Αίγιο στις 9:30 π.μ. που δικάζεται ο συνάδελφος αντιπρόεδρος του Αγροτικού μας Συλλόγου και Μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ γιατί αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, για την αξιοπρεπή διαβίωση μας.

Συνάδελφοι, ο αγώνας συνεχίζεται και δεν μας φοβίζουν όσα αγροτοδικεία και να στήσουν ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ δεν σταματάει με εκφοβισμούς και φοβέρες. Θα σταματήσουμε μόνο όταν τα δίκαια αιτήματα μας δικαιωθούν. Στις 30 Γενάρη 2014 άλλοι 20 συνάδελφοι μας δικάζονται για τα μπλόκα του 2010 στο Μεγανίτη. Η θεωρία Νόμος και Τάξη πρέπει να τσακίσει στην πράξη με τον συνεχή και ενωμένο αγώνα μας. Κανένας εφησυχασμός, καμία υποταγή στις εντολές της συγκυβέρνησης και τις Ε.Ε. γιατί έρχεται καταιγίδα όλο ένα και πιο σκληρή με στόχο τον ξεκλήρισμα μας.

Ένα παράδειγμα είδαμε με την μείωση στις τιμές των προϊόντων μας όπως η σταφίδα, το λάδι, το λεμόνι και γενικά όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα. Αλλά και χιλιάδες συνάδελφοι αγρότες – κτηνοτρόφοι είδαμε έκπληκτοι τουλάχιστον στο 70% των δικαιούχων να κόβονται τα “επιδόματα ελεημοσύνης” που λέγονται στρεμματικές ενισχύσεις, ήτανε μια πρόβα ντζενεράλε για τα επόμενα χρόνια με την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ 2014 – 2020 που θα κοπούν τελείως. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας (τύπου κρυφού σχολειού) στην πρώην ΠΕΣ σημερινή ΑΣΕ που στην ουσία ήξερε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα λόγω δέσμευσης μας από την Ε.Ε. των μονοπωλίων.

Συνάδελφοι αγρότες, κανένας εφησυχασμός, καμία υποταγή μπροστά με τους αγροτικούς μας συλλόγους & την ΠΑΣΥ για την ανατροπή…

Ο αγώνας μας θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο σε όλα τα μέτωπα και κυρίως στο πολιτικό ξεμπροστιάζοντας αυτούς που μας οδήγησαν εδώ (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ) και τα φερέφωνα τους.

Αγώνας διαρκείας διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

1. Τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ένα εισόδημα στον παραγωγό για αξιοπρεπή διαβίωση.

2. Να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί για αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που έχουν παραδώσει σε εμπόρους και συνεταιρισμούς.

3. Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία λόγω των καιρικών συνθηκών του Μαΐου.

4. Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισοορές τους.

5. Ρύθμιση των αγροτικών χρεών με παραγραφή των πανωτοκιών και με αποπληρωμή του αρχικού ποσού χωρίς τόκους σε 25 χρόνια.

6. Δημόσια δωρεάν υγεία, ανοιχτά τα ιατρεία, κέντρα υγείας στα χωριά μας.

7. Δημόσια δωρεάν παιδεία, μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.

8. Ενίσχυση των νέων αγροτών χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις και να συνεχιστούν τα προγράμματα των νέων αγροτών.

9. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.

10. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών.

ΟΛΟΙ την Τετάρτη 13 Νοέμβρη έξω από τα δικαστήρια στο Αίγιο στις 9:30 το πρωί.

Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο Αγώνας συνεχίζεται!!!!!!!!!!!