Ανατολική Αιγιάλεια: Ζητούν άμεση αποκατάσταση του προβλήματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στον Πλάτανο

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, απευθύνει έκκληση για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας. Αναλυτικά στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την αποκατάσταση του προβλήματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας, που παραμένει κλειστή εδώ και 15 ημέρες λόγω της πτώσης βράχων στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αδίκως κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί που θέλουν να φθάσουν στην περιοχή του Πλατάνου αφού αναγκάζονται να κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα για να φθάσουν στον προορισμό τους και ως εκ τούτου να επιβαρύνονται οικονομικά.

Επιπλέον πλήττονται και οι επιχειρήσεις της περιοχής αφού εξαιτίας αυτού του προβλήματος οι επισκέπτες αποφεύγουν να επισκεφθούν την περιοχή με αποτέλεσμα να έχουν επιπλέον οικονομικές απώλειες, σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις εναγωνίως προσπαθούν να επιβιώσουν.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αλλά θεωρούμε ουτοπικό να συζητάμε για την ανάπτυξη τη στιγμή που δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπάρχουσες υποδομές για να κατορθώσουν οι επιχειρήσεις και οι περιοχές να αναπτυχθούν. Γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβασή σας για την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος ώστε να επανέλθουν τα πράγματα στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς».

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα παραμείνει κλειστή η Παλαιά Εθνική στον Πλάτανο

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια εκτέλεσης έκτακτων εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στη χ/θ 72,700, λόγω πρόσφατων κατολισθήσεων και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην χ/θ 72,700 της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, με εκτροπή της διεξαγόμενης κυκλοφορίας προς Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών στον κόμβο Πούντας, για τα οχήματα που κινούνται προς Κόρινθο και στον κόμβο Ακράτας για τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα. Θα επιτρέπεται η είσοδος στον κόμβο της Ακράτας και η κίνηση των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. έως την παραλία Πλατάνου, μόνο για τους κατοίκους των περιοχών Πλατάνου και παραλίας Πλατάνου, για το χρονικό διάστημα έως 10-02-2013.