Αχαΐα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ στο Κάτω Μαζαράκι – Καθησυχάζουν τους πολίτες οι σεισμολόγοι

Το επίκεντρο 27 χλμ. μακριά από την Πάτρα – Δεύτερη δόνηση 3,6 R

Νεότερη ενημέρωση 19.19΄

Για ασθενή σεισμική δόνηση, την οποία έχει ακολουθήσει μια σειρά μικρότερων δονήσεων, κάνει λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας τονίζοντας, όπως και άλλοι σεισμολόγοι, πως πρόκειται για έναν σεισμό που παρακολουθούν αναμένοντας πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες.

Από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης σημείωσε πως η περιοχή αυτή που είναι δυτικά του Μαζαρακίου, δίνει αρκετές φορές τέτοιας έκτασης σεισμικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την αρχική του εκτίμηση, δεν φαίνεται οι δονήσεις αυτές να συνδέονται με το ρήγμα που έδωσαν το 2008 τους ισχυρούς σεισμούς που προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε Αχαΐα και Ηλεία.

Νεότερη ενημέρωση 18.39΄

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18.22΄, εντάσεως 3,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο 27 χλμ. Νότια της Πάτρας.

Πρώτη ενημέρωση 18.12΄

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η δόνηση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ήταν της τάξεως των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 28 χλμ. νότια της Πάτρας και ειδικότ ερα 10 χλμ. νοτιοανατολικά από το Κάτω Μαζαράκι.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ιστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση που σημειώθηκε στις 18.12 είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

www.patrastimes.gr