Αχαϊα: Ανοχύρωτη σε διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων

Ανοχύρωτη σε επικείμενες καταστροφές από καταστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων είναι η Αχαϊα, καθώς στην Αιρετή Περιφέρεια και κατ’ επέκταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στο νομό, δεν προβλέπεται κονδύλι χρηματοδότησης για την πολιτική προστασία.

Με την χρηματοδότηση για Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία να είναι μηδενική για τη διαχείριση καταστάσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στους patrastimes.gr o αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρ. Αλεξόπουλος, ακόμα και αλάτι για το άνοιγμα των δρόμων από τις επικείμενες χιονοπτώσεις η Περιφέρεια αγοράζει με τεχνάσματα από ίδιους πόρους, αφού απαγορεύεται –βάσει κωδικών- η αγορά του.

«Βλέπω το δελτίο καιρού και τρέμει το φυλλοκάρδι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι ο πρώτος που μένει ξάγρυπνος κάθε φορά που αναμένεται έντονη βροχόπτωση.

Η έλλειψη κονδυλίων, σε συνδυασμό με το ότι, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το 90% των χειμάρρων της Αχαϊας παραμένει αχαρτογράφητο, με αποτέλεσμα όποιος θέλει να μπορεί να μπαζώνει και να κλείνει ρέματα, όλοι προσεύχονται να μην συμβεί κάτι ανάλογο με την τραγωδία της Ρόδου.