Γρηγόρι Αιγιάλειας: Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο 21ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2016

Θέατρο, Μουσική, Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα, Τραγούδι, Γλέντι από Ορχήστρα, Εκθέσεις, Ποδηλατοδρομίες, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 21ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2016 από τις 21 έως και τις 24 Ιουλίου 2016 στο Γρηγόρι του Δήμου Αιγιαλείας.

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, για τον κόσμο της Αιγιάλειας και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τους εκδρομείς, τους τουρίστες, τους επισκέπτες της Αιγιαλείας που επιθυμούν να γνωρίσουν το προϊόν της Σταφίδας, τις διατροφικές και ευεργετικές της ιδιότητες, να ενημερωθούν και να γλεντήσουν σε ένα τετραήμερο δράσεων πολιτισμού, αθλητισμού και διασκέδασης.

Όπως μας εξηγεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι «Ο Άγιος Γρηγόριος», σκοπός του πολυετούς, καταξιωμένου και πολυποίκιλου Φεστιβάλ Σταφίδας, είναι η διάδοση του τοπικού αγροτικού προϊόντος της Σταφίδας που η μεγαλύτερη παραγωγή εξάγεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, η ανάδειξη της διαδικασίας καλλιέργειας και συγκομιδής αυτού του «Φρουτένιου Χρυσού» της Αιγιάλειας και η εορταστική προετοιμασία των κατοίκων σε όλες τις πλαγιές της περιοχής, ώστε στη συνέχεια να περισυλλέξουν ποιοτική παραγωγή και να διαθέσουν το προϊόν κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενημερώνει επίσης για τις διατροφικές αξίες της Σταφίδας, η οποία είναι ένα χρήσιμο υλικό στο φαγητό ακόμα και στη σύγχρονη κουζίνα, στα γλυκά, στα ροφήματα, στην εργασία, στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τονίζει τη σημασία οργάνωσης του Φεστιβάλ Σταφίδας που έχει πάνω από 20 χρόνια ζωής και μας δηλώνουν, μας προτρέπουν: «Ελάτε στις εορταστικές εκδηλώσεις του χωριού και του Συλλόγου μας να γνωρίσετε την παραγωγή, τους ανθρώπους, να γευτείτε τη Σταφίδα μας συσκευασμένη, αλλά και τη μουσική μας παράδοση!!!»

Το τετραήμερο καλλιτεχνικό, αθλητικό και ενημερωτικό πρόγραμμα του φετινού 21ου Φεστιβάλ Σταφίδας περιλαμβάνει:

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, ώρα 9μ.μ.: 17ο Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα στην πλατεία του χωριού, ώρα 9μ.μ., με τη συμμετοχή χορευτικών Ομίλων από την Αιγιάλεια, την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και τη νότια Ελλάδα. Μετά τις εμφανίσεις των χορευτικών συγκροτημάτων θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016: Θεατρική Παράσταση, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό στην πλατεία Γρηγόρι Αιγιαλείας.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016: Κεντρική εκδήλωση 21ου Φεστιβάλ Σταφίδας που θα περιλαμβάνει:

* Προβολή σε ηλεκτρονική μορφή, του υλικού του φωτογραφικού λευκώματος: Μαύρη Σταφίδα Ο «Φρουτένιος Χρυσός» της Αιγιάλειας, έκδοση του Συλλόγου Γρηγόρι, έτους 2014.

* Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Παράδοσης.

Εκθέσεις εργαλείων καλλιέργειας σταφίδας.

* Χορευτική παράσταση από χορευτικό όμιλο.

* Δημοτικό-Λαϊκό γλέντι με μουσική από ορχήστρα. Στο τραγούδι: η Αλέξια Θεοχάρη.

* Διάθεση συσκευασμένης σταφίδας – Προσφορά της ΕΑΣ Αιγιαλείας.

Χώρος εκδηλώσεων: Πλατεία Γρηγόρι, 9μ.μ., είσοδος και πίστα για χορό ελεύθερη για το κοινό

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016: 15ος Ποδηλατικός Αγώνας με ελεύθερη συμμετοχή αθλητών.

Διαδρομή: Αίγιο-Άγιος Κωνσταντίνος-Μερτίδι-Λάκκα-Τούμπα-Γρηγόρι. Θα απονεμηθούν: Κύπελλα-Μετάλλια στους νικητές και Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι μας περιμένει στις εκδηλώσεις του οι οποίες είναι σχεδιασμένες με μεράκι και απευθύνονται σε όλους όσους αγαπούν την Ελληνική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση της Αιγιάλειας!!!