Δεν κλείνει το Περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ Αιγίου

Δεν υπάρχει θέμα πλέον για κλείσιμο του Περιφερειακού Τμήματος ΟΑΕΕ Αιγίου, καθώς στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, το θέμα αποσύρθηκε, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων και εξυπηρετούμενων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, καθώς μια ενδεχόμενη μεταφορά των υπηρεσιών του στην Πάτρα, σύμφωνα με τα σενάρια που «κυκλοφορούσαν» θα αποτελούσε τεράστιο πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Βαγγέλης Ευαγγελίου, εκπροσωπώντας τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας, του οποίου είναι πρόεδρος, καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας. Ο κ. Ευαγγελίου μετέφερε στο Δ.Σ. την μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία που επικρατεί  στην ευρύτερη περιοχή από το ενδεχόμενο κλείσιμο του Περιφερειακού Τμήματος ΟΑΕΕ Αιγίου, επισημαίνοντας όσα είχαν στείλει, πριν από λίγες μέρες, με επιστολή τους ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΠΑΕΚ στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας:

1. Έχει διοικητική εμβέλεια πολλών χιλιομέτρων. Μια ενδεχόμενη μεταφορά του στην Πάτρα θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα για τους χιλιάδες ασφαλισμένους και εξυπηρετούμενους πολίτες. Αρκεί να αναλογιστείτε ότι ένας ασφαλισμένος από την Κλειτορία Καλαβρύτων που θέλει να μεταβεί στον ΟΑΕΕ της Πάτρας πρέπει να καλύψει 226χλμ, από το Αίγιο 77,2χλμ ενώ από τα Μαύρα Λιθάρια 139χλμ.

2. Εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του Δήμου Αιγιαλείας, ο οποίος αθροιστικά με τον Δήμο Καλαβρύτων ξεπερνά σε πληθυσμό τους 80.000 κατοίκους.

3. Παρέχει απαλλακτικές βεβαιώσεις σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές οι οποίες δεν υπερβαίνουν πληθυσμιακά τους 1.000 κατοίκους, για την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα.

4. Διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο με μηδαμινά λειτουργικά έξοδα και κόστη διευθυντικών θέσεων ετησίως και με ανθρώπινο δυναμικό 12 υπαλλήλων.