ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΤΕΙ

Home Αιγιάλεια ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΤΕΙ

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 09:02

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου κατόπιν της δημοσιοποίησης του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για την ανασυγκρότηση του Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και της διαβούλευσης που διεξάγεται. Στην έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση και εξουσιοδότηση επιτροπής για τον χειρισμό του θέματος και της παρουσίασης των επιχειρημάτων, για την παραμονή των τμημάτων του Τ.Ε.Ι. στο Αίγιο. Αναλυτικά το περιεχόμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας εκφράζει την αντίθεση του και την αγανάκτηση του στις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας για κατάργηση των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Αιγίου.

Θεωρεί ότι οι προτάσεις αυτές στερούνται ορθής βάσεως και επιστημονικής τεκμηρίωσης και ότι χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, αφού πρόκειται περί αρίστων και βιώσιμων τμημάτων συγκριτικά με άλλα μη καταργούμενα Τ.Ε.Ι.

Αποφασίζει να ζητήσει και διεκδικήσει με κάθε τρόπο την παραμονή των υπαρχόντων τμημάτων Τ.Ε.Ι. στο Αίγιο.

Αποφασίζει τη συγκρότηση και εξουσιοδότηση επιτροπής για τον χειρισμό του θέματος και της παρουσίασης των επιχειρημάτων, που συνηγορούν στην παραμονή των τμημάτων του Τ.Ε.Ι. στο Αίγιο σε οποιονδήποτε φορέα και αρχή, αν χρειαστεί».

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί ραντεβού της αντιπροσωπείας του Δήμου Αιγιάλειας με Βουλευτές για την αποτροπή του κλεισίματος του ΑΤΕΙ Αιγίου.