Δυτική Αιγιάλεια: «Φρουροί» οι κάτοικοι στην «Παπανικολού» / Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη μη κατασκευή ΧΥΤΑ οι πρόεδροι των Τ.Κ.

Home Αιγιάλεια Δυτική Αιγιάλεια: «Φρουροί» οι κάτοικοι στην «Παπανικολού» / Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη μη κατασκευή ΧΥΤΑ οι πρόεδροι των Τ.Κ.

Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 17:05

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη μη κατασκευή ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού», είναι οι δώδεκα πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Δυτικής Αιγιάλειας. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, μετά από πληροφορίες για εγκατάσταση εργολάβων στην «Παπανικολού», ανατέθηκε σε ομάδες να φυλάσσεται η περιοχή. Παράλληλα «στρέφουν» τα βέλη τους κατά του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας του εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν εκτελείται η υπουργική απόφαση για την ανέγερση του εργοστασίου του ΦΛΟΚΑ. Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους οι 12 Πρόεδροι των Τ. Κ. Δυτικής Αιγιαλείας αναφέρουν τα εξής: «Οι πληροφορίες που αιωρούνται ότι θα υπάρξει εισβολή των εργολάβων στην «Παπανικολού», έχουν καταστήσει τους κατοίκους του πρώην Δήμου Ερινεού και όχι μόνον, ανάστατους. Σαν αποτέλεσμα, μετά από ομόφωνη απόφαση των τοπικών προέδρων όλων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δυτικής Αιγιαλείας, ξεκίνησε η πρώτη συγκέντρωση των κατοίκων που είναι αντίθετοι σ’ αυτό το εγκληματικό Χ.Υ.Τ.Α. (ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ στην ουσία).

Ήδη, απ’ αυτή τη στιγμή ανατέθηκε σε ομάδες να φυλάσσεται η περιοχή επ’ αόριστον. Ας το πάρουν απόφαση ότι το έργο αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ και η λαϊκή βούληση με οποιοδήποτε κόστος δεν θα επιτρέψει να γίνει.

Όσο για τον κ. Κατσιφάρα, ας πάψει να συγκρίνει το Χ.Υ.Τ.Α. Παπανικολού, με το βιολογικό του Αιγίου και ας μας απαντήσει για το Χ.Υ.Τ.Α. της Ξερόλακκας. Ας μας πει για ποιο λόγο αρνούνται –κωλυσιεργώντας σκόπιμα- να εκτελέσουν την υπουργική απόφαση για την ανέγερση του εργοστασίου του ΦΛΟΚΑ, ένα έργο που θα λύσει το πρόβλημα όλου του Νομού Αχαΐας και όχι μόνον. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ΕΔΩ και τους περιμένουμε. Η πολιτεία από την πλευρά της ας αναλάβει τις ευθύνες της».