«Εβδομάδα Ηπείρου» από 24 ως 30 Νοεμβρίου

Πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας

Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας διοργανώνει την «Εβδομάδα Ηπείρου» για 4η συνεχόμενη χρονιά, από 24 ως 30 Νοεμβρίου 2013, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του ηπειρώτικου στοιχείου αλλά και την ανάπτυξη και εξέλιξη των δεσμών και των σχέσεων των μελών του συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας. Η «Εβδομάδα Ηπείρου 2013» περιλαμβάνει πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, οι οποίες για μια ακόμα φορά θα γίνουν σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και καλλιτέχνες, με δεδομένη την άρνηση συνεργασίας του Δήμου Αιγιάλειας. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους συμπολίτες, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, οι οποίοι είναι καλεσμένοι να τις παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε αυτές:

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

«Αιμοδοσία», εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου. Χώρος: αίθουσα Πανηπειρωτικής Αδελφότητας (Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων, οδός Διγελιωτίκων), ώρα 10.00-13.00.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

1) Επίσκεψη μελών του διοικητικού συμβουλίου και του συλλόγου στο «Χαμόγελο του παιδιού».

2) Σεμιναριακό μάθημα κατασκευής – ζωγραφικής, ώρα 18.00-20.00. Χώρος: εργαστήριο Νίκου Λυριντζή, τέρμα Μητροπόλεως.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου

Επίσκεψη μελών του διοικητικού συμβουλίου και του συλλόγου στο ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

«Μέρα λογοτεχνίας», σε συνεργασία με την Ιόνιο Βιβλιοθήκη. Παρουσίαση του βιβλίου «αγαπημένη μου αδερφή Aλεξ…» του Ηπειρώτη συγγραφέα Βλαχοπάνου Δημήτρη. Χώρος: Ιόνιος βιβλιοθήκη (Ανδρονοπούλου 12 – όπισθεν Ι.Ν. Φανερωμένης), ώρα 19.00.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Επίσκεψη μελών του διοικητικού συμβουλίου και μελών και φίλων του συλλόγου στο Μ.Φ.Η.-Μ.Κ.ΑΙ. Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος εν Αιγίω».

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

1) «Ανοιχτό μάθημα χορού». Χώρος: αίθουσα Πανηπειρωτικής Αδελφότητας, από ώρα 8.00 το βράδυ, με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας από την Ήπειρο.

2) Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών «ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ», πρωί 11.00-15.00 και βράδυ 19.00-22.00, χώρος: αίθουσα Πανηπειρωτικής Αδελφότητας.

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών και φίλων της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας όπου προσφέρθηκε καφές και κεράσματα, στο καφέ μπαρ Bongo’s, στην παραλία Αιγίου. Συμμετείχαν Ηπειρώτες και Αιγιώτες από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αιγιάλειας, μέλη διοικητικών συμβουλίων φορέων και πολιτιστικών συλλόγων (Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου), εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας του Αιγίου κ.ά.