Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από την Ε.Γ.Ε. Παράρτημα Αιγίου

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου, τιμώντας και φέτος την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – ως Ημέρα μνήμης και αποτίμησης των αγώνων και των κατακτήσεων του Γυναικείου Κινήματος,

που ξεκίνησαν το 1857 με τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής και εργασίας, καθώς και ως Ημέρα προβληματισμού και διεκδίκησης νέων αιτημάτων, προσκαλεί τις/τους ενδιαφερόμενες/ους, στο Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη φωνή μου. Περπατώντας τον δρόμο της Αυτοεκτίμησης και της Διεκδίκησης Δικαιωμάτων», την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ. στο Γραφείο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, στις  Εργατικές Κατοικίες Διγελιωτίκων – Ξηρολιθίων, σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Μαριλίνα Αναστοπούλου.

«Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής χώρας. Όραμα µας είναι µια κοινωνία στην οποία άνδρες και γυναίκες μοιράζονται εξίσου τα αγαθά, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα, στην εργασία, στην πολιτική, στην εξουσία, στον ελεύθερο χρόνο, στη φροντίδα, στην οικογένεια και στην προσωπική ζωή, χωρίς το βάρος των στερεοτύπων του φύλου, που προδιαγράφει διαφορετικούς ρόλους για άνδρες και γυναίκες, ανδρικά και γυναικεία επαγγέλματα, διαφορετικές αμοιβές, καθήκοντα και απολαβές, διαφορετικά πρότυπα ζωής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.