Εκκλησιαστικά

   

Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: «Ο Παπαδήμος έχει επιλεγεί από ξένα κέντρα αποφάσεων»

Επίθεση κατά του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξαπολύει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος. Με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο Μητροπολίτης τονίζει ότι ο Παπαδήμος επιβλήθηκε από τα ξένα κέντρα εξουσίας και τον χαρακτηρίζει «φερέφωνο». Ο Σεβασμιότατος προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προβλέποντας ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές! Κατά τα λοιπά, ο Μητροπολίτης επιτίθεται, για μια ακόμη φορά, στον τ. πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, βάζοντας μάλιστα – εμμέσως – το ερώτημα εάν είναι βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος!

Περισσότερα…  

Χειροτονία π. Αρσενίου Ιεροδιακόνου

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι σημείο της Θείας Πρόνοιας ότι νέοι άνθρωποι και μάλιστα από τον επιστημονικό χώρο, αφιερώνουν την ζωή τους στο Χριστό και αναλώνονται στην υπηρεσία της Εκκλησίας και στη διακονία του λαού του Θεού. Τον δρόμο αυτό αποφάσισε να ακολουθήσει στη ζωή του ο π. Αρσένιος, κατά κόσμον Δημήτριος Καραμπούλης, ο οποίος είναι προσοντούχος επιστήμονας και θα μπορούσε να έχει μια λαμπρή επαγγελματική πορεία στο χώρο της επιστήμης.

Περισσότερα…  

Ομιλία στο Κέντρο Νεότητας

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, γνωστοποιεί ότι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 6.15μ.μ. στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» (οδός Πολυχρονιάδου 8 – Αίγιο) και στα πλαίσια των καθιερωμένων εσπερινών ομιλιών

Περισσότερα…