Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Μαζί με την καταβολή των εισφορών να υποβάλλεται και δήλωση ρητής επιφύλαξης

Home Αιγιάλεια Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Μαζί με την καταβολή των εισφορών να υποβάλλεται και δήλωση ρητής επιφύλαξης

Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011 03:57

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις που πλήττουν τους συναδέλφους, δηλαδή την καταβολή έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και  ειδικού τέλους ακινήτων στα πλαίσια της δύσκολης πραγματικότητας που διαμορφώνεται για τον κλάδο του εμπορίου, προτρέπει τα μέλη του σε πράξη διαμαρτυρίας.

 Συγκεκριμένα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης συστήνει στα μέλη του μαζί με την καταβολή των παραπάνω εισφορών στους αντίστοιχους φορείς (Δ.Ο.Υ, ΔΕΗ) να υποβάλουν συνημμένα και δηλώσεις ρητής επιφύλαξης νομίμων δικαιωμάτων. Στόχος του Συλλόγου δεν είναι σε καμία περίπτωση να προτρέψει τους συναδέλφους σε  «στάση πληρωμών» αλλά σε σθεναρή και νόμιμη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, καθώς τα μέτρα που εξαγγέλλονται φαίνεται να βρίσκονται εκτός των ορίων της νομιμότητας. Η οργανωμένη κατάθεση δηλώσεων επιφύλαξης, ανά τη χώρα, αποτελεί μια πράξη συλλογικής αντίδρασης σε ένδειξη αγανάκτησης για όσα ανακοινώνονται  καθημερινά και αυθαίρετα εκ μέρους της Πολιτείας, ανοίγοντας ίσως πολύ αργότερα και τον δρόμο της Δικαιοσύνης για τη διεκδίκηση επιστροφής των εν λόγω καταβληθεισών ποσών. Ο Σύλλογος από την πλευρά του σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Ν/Ε και κυρίως σε συνεργασία με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό του όργανο, την ΕΣΕΕ, θα εξετάσει από νομικής απόψεως τα επίμαχα σημεία και συγκεκριμένα:

  1. Την επιβολή μη ανταποδοτικού χρέους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τη νομιμότητα είσπραξης δημοσίου εσόδου μέσω εισηγμένης ΑΕ.
  2. Την έλλειψη σεβασμού στα ατομικά δικαιώματα από την απειλή διακοπής ενός κοινωνικού αγαθού.
  3. Την κατάθεση προσφυγής και αιτήσεων αναστολής στα διοικητικά δικαστήρια για πρόκληση ανεπανόρθωτης βλάβης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Κατόπιν τούτων, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να παραλαμβάνουν τις εν λόγω δηλώσεις ρητής επιφύλαξης από τα γραφεία του Συλλόγου, Μεσσηνέζη 5 (1ος όροφος),  09.00 – 13.00 & 18.00- 21.00, καθημερινά εκτός Σαββάτου.