Ενίσχυση οικογένειας στη Δάφνη Καλαβρύτων

Υπάρχουν στιγμές που μια απλή πράξη φιλανθρωπίας γίνεται αφορμή ώστε να φανεί η ευγένεια και ο πλούσιος εσωτερικός κόσμος του ευεργετούμενου. Συγκεκριμένα στις 22 Ιουλίου στη Δάφνη Καλαβρύτων

πυρπολήθηκε η οικία μιας οικογένειας. Το γεγονός αυτό γνωστοποιήθηκε από τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δάφνης στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην προσπάθεια ανακουφίσεως της πληγείσας οικογένειας. Με τις οδηγίες του διενεργήθηκε έρανος στην Ιερά Μητρόπολη και το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε διατέθηκε για τις επισκευές της πυρποληθείσας οικίας. Απόδειξη τούτου αποτελούν οι συγκινητικές επιστολές τόσο της οικογενείας όσο και της Επιτροπής διενέργειας του εράνου, τις οποίες παραθέτουμε:

– «Σεβασμιώτατε,

Δεχθείτε παρακαλούμε, της αιτούσης επιτροπής, τις θερμότερες ευχαριστίας, δια της μερίμνης και εντολής Σας, την οικονομική βοήθεια προς την οικογένεια Ν.Π, δοκιμασθείσης από την πυρκαγιά της 22ας Ιουλίου 2014 στη Δάφνη Καλαβρύτων. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το ποσόν αυτό θα καλύψει σημαντικές ανάγκες της οικογένειας. Σας ευχαριστούμε και πάλι Επιτροπή και Οικογένεια. Προσευχόμεθα δε προς τον Άγιο θεό μας να Σας δίδει υγεία, μακροημέρευση και δύναμη ώστε με την καλοαγαθία και θεόπνευστη πατρική στοργή που διακατέχεσθε να παρευρίσκεστε στο πλευρό του κάθε δοκιμαζόμενου τέκνου Σας, και αδελφού μας. Σας μεταφέρουμε και το μεγάλο Ευχαριστώ των δυο μικρών παιδιών της οικογένειας.

Σας φιλούμε το χέρι

Με σεβασμό και αγάπη

Η επιτροπή»

– «Σεβασμιώτατε,

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς ο εκ Δάφνης Καλαβρύτων Ν.Π. και η οικογένεια μου, για την ευαισθησία σας που επιδείξατε δίδοντας εντολή στις εκκλησίες μας για διενέργεια εράνου προς βοήθεια του δοκιμαζόμενου από την πυρκαγιά που έπληξε στο σπίτι μου στη Δάφνη της 22ας Ιουλίου 2014. Μας αγκαλιάσατε με πατρική αγάπη και στοργή που θα μας κρατάει ευγνώμονες σε όλη μας τη ζωή. Η προσφορά σας θα καλύψει μερικές ανάγκες μας σημαντικές. Και πάλι σας ευχαριστούμε ολόψυχα και προσευχόμεθα στον Άγιο Θεό μας να σας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση και δύναμη να προσφέρετε στους δεινοπαθούντες αδελφούς μας. Κλείνοντας με ολόψυχες ευχαριστίες και εκτίμηση.

Με άπειρο σεβασμό και τιμή

Ν.Π η σύζυγος Χ. και Γα παιδιά μου Γ.και Α.»