Ενημερωτική εκδήλωση για την οικονομική κρίση και την ψυχική υγεία πραγματοποίησε η ΔΗΚΕΠΑ

Το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία».

Η πρώτη εισήγηση με θέμα: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των ενηλίκων: αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης μιας αδιαμφισβήτητα δύσκολης κατάστασης» έγινε από την Μαρία Σκούντζου, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία της υγείας, Εκπαιδεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στην Κύπρο.

Η δεύτερη εισήγηση με θέμα: «Η επίδραση της ψυχικής διάθεσης των γονέων στην ψυχική υγεία των παιδιών» έγινε  από την Αναστασία Σταθοπούλου, Παιδοψυχίατρο-Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, πρώην Επιμελήτρια στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου και υποψήφια Διδάκτωρ της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου του Ρίου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από την Ψυχίατρο-Παιδοψυχίατρο, πρώην Επιμελήτρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα  και Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας της Πάτρας  Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, καθώς και από την εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, Νευρολόγο, Αναστασία Νικολακοπούλου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος και αρκετοί συνδημότες, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη τόνισε την αναγκαιότητα για την πραγματοποίηση ανάλογων δράσεων, αλλά και για μια περισσότερο οργανωμένη προσπάθεια, από πλευράς πολιτείας ούτως ώστε να στηριχθεί η ψυχική υγεία των δημοτών κάθε ηλικίας, την οποία και επιθυμεί να κάνει πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον η ΔΗΚΕΠΑ. Ύστερα από τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των ειδικών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.