Ενώπιον της δικαιοσύνης οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου

Home Αιγιάλεια Ενώπιον της δικαιοσύνης οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2013 09:35

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν την Τρίτη 2 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2011, έξω από την πολυκατοικία του διαμερίσματος του στην οδό Μελετοπούλων 61Α. Οι κατηγορούμενοι, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2011 και έκτοτε παραμένουν προφυλακισμένοι, εκτός της γυναίκας που βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Οι κατηγορούμενοι κατάγονται από το Αίγιο και ο ένας εξ αυτών μάλιστα, ο 48χρόνος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, υπήρξε συνέταιρος του Αγγελόπουλου. Η συνεργασία αυτή μάλιστα φαίνεται πως στοίχισε τη ζωή στον άτυχο επιχειρηματία καθώς ο πρώην συνέταιρός του ζήτησε από τον 29χρονο κατηγορούμενο να οργανώσει τη δολοφονία με αντίτιμο 50.000 ευρώ.

Ο 29χρονος με τη βοήθεια ενός 26χρονου και της 27χρονης συντρόφου του παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία με σκοπό να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Ο τελευταίος κατηγορούμενος, ο 25χρονος, το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου βρέθηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε ο Άγγελος Αγγελόπουλος και εκτέλεσε το σχέδιο της δολοφονίας.

Αρχικά η δολοφονία είχε σχεδιαστεί να γίνει τον Ια­νουάριο του 2011, όμως οι κινήσεις του θύματος εκείνη τη βραδιά οδήγησαν στη μα­ταίωση της. Η δολοφονία του επιχειρη­ματία είχε γίνει μπροστά στα μάτια της φίλης του ένα μήνα μετά. Το ζευγάρι μόλις εί­χε επιστρέψει από διασκέδα­ση. Κατέβηκαν από το τζιπ του επιχειρηματία και τό­τε ο δράστης της δολοφονίας, που φορούσε κουκού­λα, πυροβόλησε προς τον 59χρονο. Ο δράστης τραυμάτισε το θύ­μα θανάσιμα στο στήθος. Ο συνεργός του τον είχε μεταφέρει οδικώς στο σημείο της δολοφονίας, ενώ ο τρίτος άνδρας και η γυναίκα ήταν εκείνοι που φύλαγαν τσίλιες στην περιοχή.