ΕΟΠΥΥ Αιγίου: Καταγγέλλει την Μεθόδευση της τρόικας για κλείσιμο νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας

Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού και το Υγειονομικό & Διοικητικό προσωπικό των Ιατρείων ΕΟΠΥΥ Αιγίου καταγγέλλει:

● Την Μεθόδευση της τρόικας για κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας καθώς και την υποβάθμιση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

● Την Απομάκρυνση χιλιάδων ιατρικών ειδικοτήτων από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

● Την Εκχώρηση πακέτων εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα κατόπιν συμφωνίας

Ο Υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι δεν είναι μείζονος σημασίας η επάρκεια και η ασφάλεια της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά το κόστος της στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Θέλει να θεσμοθετήσει την Αντιποίηση της Ιατρικής Ειδικότητος, ισχυριζόμενος ότι η οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να γίνει από Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο.

Η εφαρμογή των θέσεων αυτών θέτει σε άμεσο κίνδυνο την Υγεία του Ελληνικού Λαού και όχι μόνο. Κανένα Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να είναι ασφαλές και επαρκές, όταν δεν στηρίζεται σε ειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, αλλά σε «μειωμένης επιστημονικής εγκυρότητας υπηρεσίες» από άλλες ιατρικές ειδικότητες. Η αποδόμηση μέσω «ανθρωποθυσίας» και της «εκατόμβης» χιλιάδων ιατρών και εργαζομένων στην ΠΦΥ θέτει σε κίνδυνο και ανεπάρκεια κυρίως την Περίθαλψη των Πολιτών.