Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της «25ης Μαρτίου 1821» στο Αίγιο

Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα στο Αίγιο. Ανήμερα της επετείου θα γίνουν στην πόλη οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΩΡΑ 06:21: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.

ΩΡΑ 08:00: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).

ΩΡΑ 09:45: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά

στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.

ΩΡΑ 10:10: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης.

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψάλλει επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου κα Ζουμπουλία Σπυροπούλου.

Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.

ΩΡΑ 11:30: ΠΑΡΕΛΑΣΗ(καιρού επιτρέποντος): Εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων, θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς. Αφού τελειώσει η παρέλαση των τμημάτων, οι Αρχές θα μεταβούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου θα παρακολουθήσουμε, καιρού επιτρέποντος, Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.

ΩΡΑ 18:42: Υποστολή της σημαίας.

Τελετάρχες ορίζονται: Η κα. Κων/να Μουγκάση, Πρ/νη τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας, κ. Αριστομένης Σταματόπουλος και κα. Αγλαΐα Σαλαμούρα.