Ετοιμάζεται «Το Πάρκο των Χριστουγέννων» – Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες

Οι μέρες για τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το δημοτικό πάρκο Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, μεταμορφώνεται στο πιο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που θα εξάψει τη φαντασία μικρών και μεγάλων

και θα χαρίσει χαμόγελο σε όλους τους φίλους. Το «Πάρκο των Χριστουγέννων» παίρνει σιγά-σιγά τη μορφή του, με τις φροντίδες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και με τη βοήθεια πολλών φίλων, που πρόθυμα προσέφεραν τη βοήθειά τους για να ζήσουμε όλοι τη μαγεία και το όνειρο.

Φέτος, η πιο μαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών» ζωντανεύει μέσα στο Πάρκο και τα παιδιά κάθε ηλικίας, θα ζήσουν το παραμύθι και θα ταξιδέψουν στο όνειρο της μικρής Κλάρας, στη μάχη του Πρίγκιπα με τον Ποντικοβασιλιά και στις περιπέτειες με τη Νεράιδα των Ζαχαρωτών. Επίσης, μουσικοχορευτικά δρώμενα, live μουσικά σχήματα, παιχνίδια και κεράσματα, face painting και εικαστικά εργαστήρια θα ψυχαγωγήσουν ευχάριστα τους επισκέπτες, ενώ νεράιδες, ζογκλέρ, ξωτικά και μίμοι θα παρελάσουν από τον παραμυθένιο κήπο σκορπώντας παιδικά χαμόγελα. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα δράσεις με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στο «Πάρκο των Χριστουγέννων», μεταξύ άλλων, θα συναντήσουμε:

  • Το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη για ευχές και γράμματα των παιδιών
  • Το Εργαστήρι των Ξωτικών με εικαστικά εργαστήρια και ευφάνταστες κατασκευές
  • Το Λιχουδόσπιτο, το πιο ευωδιαστό σπιτάκι του κήπου με καθημερινά κεράσματα, γλυκίσματα  και συμμετοχή των παιδιών σε παρασκευές εδεσμάτων
  • Τον Λιχουδοτροχό της τύχης που χαρίζει σοκολατένιες λιχουδιές για τα παιδιά
  • Το Σπίτι των Παραμυθιών
  • Το Σπιτάκι του Καρυοθραύστη, όπου αρχίζει να εκτυλίσσεται το σκηνικό του παραμυθιού.

Μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές πάντως, θα είναι η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, με το αρχοντικό της οικογένειας Παναγιωτοπούλων στο κέντρο του Αιγίου να μετατρέπεται σε ένα μαγευτικό σκηνικό, βγαλμένο από το παραμύθι των Χριστουγέννων. Κάθε γωνιά του αρχοντικού θα διηγείται και μια φανταστική ιστορία υπό τις μελωδίες του Tchaikovsky, καλώντας τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, να ζήσουν το όνειρο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Το Πάρκο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτό καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Τονίζεται πως η είσοδος σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, ενώ χρυσός χορηγός των εκδηλώσεων θα είναι η εταιρεία 3Ε.

*Το «ΚΟΚΤΕΙΛ» σας παρουσιάζει αποκλειστικά μερικές από τις εορταστικές φιγούρες και κατασκευές, που θα δείτε σε λίγες μέρες στο Πάρκο, τις οποίες έχει επιμεληθεί ειδικά ο καταξιωμένος Αιγιώτης ζωγράφος – αγιογράφος – γλύπτης Αλέξης Ασημακόπουλος.