Η Μαρία Καλλιμάνη υποψήφια στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Υποψήφια για το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία της στην ταινία «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα, είναι η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη.

Η ταινία, που είχε προβληθεί στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη, παρουσία της πρωταγωνίστριας, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και ιδιαίτερα η ερμηνεία της Αιγιώτισσας ηθοποιού, η οποία θεωρείται φαβορί για την διάκριση.

Συνυποψήφιες στην ίδια κατηγορία είναι η Αγγελική Παπούλια από την ταινία «Εκρηξη» και η Σοφία Κόκκαλη από την «Electra». Η Μαρία Καλλιμάνη υποδύεται «Στο σπίτι», τη Νάντια, μια 45άρα γυναίκα από τη Γεωργία, που εργάζεται ως οικιακή βοηθός επί 12 χρόνια για μια νεόπλουτη ελληνική οικογένεια. Η μεταξύ τους σχέση θα αλλάξει όταν η υγεία της κλονιστεί από μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας αρχίζουν να γίνονται ασφυκτικά. Η ταινία «Στο σπίτι» είναι υποψήφια σε 5 κατηγορίες – μεταξύ άλλων διεκδικεί και βραβείο ως καλύτερη ταινία – ενώ στην ίδια κατηγορία είναι συνυποψήφια και μια ακόμη ταινία, με πρωταγωνίστρια την Μαρία Καλλιμάνη  το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη που διεκδικεί βραβείο σε 14 κατηγορίες, μεταξύ άλλων, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας κ.ο.κ. Τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα δοθούν στις 30 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με προσκεκλημένη την Φανί Αρντάν, η οποία θα τιμηθεί με ειδικό βραβείο για την συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη.