ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτωνπρογραμμάτισε θεατρική εξόρμηση στην Αθήνα για το Σάββατο  28 Μαρτίου,

προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μέλη και οι φίλοι του  το εμβληματικό έργο του Μπέρτολντ Μπερχτ, «Ο κύκλος με την κιμωλία», στο θέατρο Παλλάς.

Η μετάφραση του έργου είναιτου Οδυσσέα Ελύτη, η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ένας εκλεκτός 17μελής θίασος ερμηνεύει τους ρόλους του κλασικού αυτού αριστουργήματος: ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Μαρία Πρωτόπαππα, ο Αποστόλης Τότσικας και η Ελισάβετ Μουτάφη .

Ο Κύκλος με την Κιμωλία είναι η ιστορία της Γρούσας, που από καλοσύνη και αφέλεια παίρνει τον μικρό πρίγκιπα μαζί της. Σώζει τη ζωή του, μιας και η μητέρα του τον αφήνει στη βιασύνη της να φύγει, για να σωθεί από τα εχθρικά στρατεύματα. Η φυγή στα βουνά, οι θυσίες της, οι κίνδυνοι την δένουν με το παιδί και το καθιστούν «δικό» της. Και όταν η βιολογική μητέρα επιστρέφει και το διεκδικεί, ο Αζντάκ, ένας απογοητευμένος επαναστάτης με αγνή καρδιά, γίνεται δικαστής και με το τέχνασμα του κύκλου με την κιμωλία αποφασίζει σε ποιάν ανήκει το παιδί. Στην πραγματική μητέρα ή στην «μητέρα» που αγωνίστηκε γι’ αυτό;

Το έργο έτσι γίνεται μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία πάνω στη δικαιοσύνη και στην εξουσία. Ένα έργο που ασκεί κριτική στους λειτουργούς των θεσμών, στους πολιτικούς, στους στρατιωτικούς, στους δικηγόρους, στους γιατρούς, στους ιερωμένους. Ο Μπέρτολντ Μπρεχτ συνδυάζει τη σκληρή κριτική στην εξουσία με την ελπίδα του για τον άνθρωπο ενσωματώνοντας θαυμάσια τραγούδια, ιδιόμορφους διαλόγους, σκηνές δράσης, αλλά και βαθύτατη ευαισθησία και λυρισμό με ποιητικό οίστρο αλλά με πολιτικό πυρήνα.

Το εισιτήριο του θεάτρου για ομαδική κράτηση κοστίζει στην Α΄ ζώνη 22€, στη Β΄ ζώνη 20€, στη Δ΄ ζώνη 12€ ( η Γ΄ ζώνη είναι εξαντλημένη) και το λεωφορείο 15€. Η αναχώρηση θα γίνει από την Τρίγωνη Πλατεία, ώρα 16.00.Η παράσταση αρχίζει στις 20.15. Θα μεσολαβήσει η καθιερωμένη στάση για καφέ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να  δηλώσουν τη συμμετοχή    τους στα εξής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Αρχοντούλα Ρέλλα, τηλ. 26910-27278 και 6974752115

Κατερίνα Μαρινοπούλου, τηλ. 26910-21671 και 6980087604

Μαρία Σκαρτσίλα, τηλ. 26910-27078 και 6944645407