Ιερός πόλεμος για τον… ΣΥΡΙΖΑ / «Σκληρή» γλώσσα κατά του Μητροπολίτη Αμβροσίου από τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Εμφύλιος ξέσπασε ανάμεσα στους παράγοντες της Εκκλησίας με αφορμή τη συμμετοχή της Ιεράς Συνόδου ως συνδιοργανωτή στο συνέδριο που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Θεολογική Σχολή με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά». Στις επιθέσεις συντηρητικών κύκλων μέσα και έξω από την Εκκλησία και ιδιαίτερα σ’ αυτήν του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγόρησε όσους κληρικούς πήραν μέρος ότι «παραβιάζουν τις επιταγές της χριστιανικής ηθικής και ότι δίνουν πιστοποιητικά χριστοήθειας σε ένα σύστημα που κηρύττει την αθεΐα και εχθρεύεται την Εκκλησία», απάντησε ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος.

Ο κ. Αμβρόσιος είχε στρέψει ιδιαίτερα τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Εκκλησία, άθελά της ίσως, σε μια κρίσιμη ώρα για την πορεία του έθνους, έρχεται να προσφέρει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στον χώρο της αριστερής κουλτούρας και να πριμοδοτήσει την πορεία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία».

«Εμείς δεν στρώνουμε τον δρόμο στην Αριστερά, αλλά τον στρώνουν δηλώσεις σαν κι αυτές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων», απάντησε ο Mητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος και πρόσθεσε: «Η Αριστερά δεν είναι σήμερα το φόβητρο, αν και έχει θέσεις που μας στενοχωρούν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να της χρεώσουμε σήμερα λάθη παλαιών εποχών».

«Ξεπεράστε τον φόβο»

«Φίλοι της Αριστεράς, γνώρισα αληθινά προοδευτικούς ανθρώπους -διότι υπάρχουν και κάλπικοι- πριν 30 χρόνια στο Μαντούδι, τότε με τον Μποδοσάκη αν θυμάστε, ήμουν με τους κατοίκους, μιλούσα σε αυτούς και μου έλεγαν «μα εσύ είσαι δικός μας, Αριστερός». Λοιπόν, δεν είμαι αριστερός, γιατί αν γίνω θα φτωχύνω, ως χριστιανός και ιεράρχης. Σας το λέω όσο πιο καθαρά μπορώ: απαγκιστρωθείτε από τις μαρξιστικές αντιλήψεις. Όπως κι εμείς θα πρέπει να το κάνουμε έτσι κι εσείς, ξεπεράστε τον φόβο σας για εμάς» είπε στο συνέδριο ο Μητροπολίτης Σιατίστης.

 

ethnos.gr