Κάθειρξη οκτώ ετών στη γυναίκα-φαινόμενο

Home Αιγιάλεια Κάθειρξη οκτώ ετών στη γυναίκα-φαινόμενο

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2012 12:09

Η «γυναίκα – αράχνη», όπως αποκαλείται από τις αστυνομικές αρχές, που ο εντοπισμός της οδήγη­σε στην αποκάλυψη ενός στυ­γερού εγκλήματος στην περι­οχή του Διακοπτού το 2010, βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος ενός ηλικιωμέ­νου στο χωριό Πεύκα Παΐων πριν από τρία χρόνια. Η Ευαγγελία Ζιάγκα, όπως ονομάζεται η κατηγορουμένη, καταδικάστηκε από το Μονο­μελές Εφετείο Κακουργημά­των Πατρών σε κάθειρξη οκτώ ετών επειδή στις 10 Οκτωβρί­ου του 2009 μπήκε στο σπίτι ενός ηλικιωμένου στο χωριό Πεύκα Παΐων και αφού του έριξε υπνωτικό χάπι, στη συ­νέχεια τον έδεσε και του πήρε από το συρτάρι του κομοδίνου του το ποσό των 30.000 ευρώ.

Μάλιστα φαίνεται πως γνώρι­ζε ότι το θύμα διέθετε ένα τό­σο υψηλό χρηματικό ποσό στο εσωτερικό του σπιτιού του και είχε προσχεδιάσει από καιρό τις κινήσεις της.Η κατηγορουμένη δεν εμφανί­στηκε στο δικαστήριο. Παρα­μένει προφυλακισμένη για τον φόνο του επιχειρηματία Τά­σου Τσαγκαρόπουλου από τη Ζάκυνθο, που αγνοείται από τις 23 Μαΐου του 2009. Αφού τον σκότωσε, στη συνέ­χεια τον τσιμεντοποίησε στη μπανιέρα του σπιτιού που είχε νοικιάσει στο Διακοπτό και εν συνεχεία εξαφανίστηκε.

Η κατηγορουμένη χρησιμο­ποιούσε διάφορα ονόματα όπως Εύα ή Πανάγω ή Βαγγελίτσα και εκτός από το επώ­νυμο Ζιάγκα το επίθετο Μουζιγιάννη ή Γιαννάτου. Εμφανιζόταν ιδιαίτερα καλοσυνάτη και ευγενική, ως πάμπλουτη Ελληνοαμερικανίδα με πολλά διαμερίσματα σε όλο το κόσμο, που είχε χάσει την κόρη της σ’ ένα τροχαίο ατύ­χημα! Κατά καιρούς, με διάφο­ρες προφάσεις και εξαιρετική πειθώ, είχε αποσπάσει διάφο­ρα χρηματικά ποσά από γειτο­νικά της πρόσωπα. Σε βάρος της εκκρεμούσαν πολλές κατα­δικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που τελέστηκαν σε δι­άφορες περιοχές της χώρας, όπως απάτες και κλοπές. Η γυναίκα είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους σε πολλές πε­ριοχές της χώρας. Κατάφερ­νε να διαφεύγει τη σύλληψη χρησιμοποιώντας πλαστά δελ­τία ταυτότητας και διαβατήρια, τα οποία και βρέθηκαν στην κατοχή της.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος