Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: «Βαρέθηκα να διαψεύδω απρέπειες και ψευδολογίες του ΣΥΡΙΖΑ!»

Με κατάπληξη ανέγνωσα την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» (σελ.12). Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται και έτσι συμπληρώνεται ο κύκλος των συκοφαντιών εναντίον μας, ένα κύκλο που άρχισε ο κ. Νικ. Τσούκαλης.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2012 στο προσωπικό μιας blog (mkka.blogspot.com) αναφερθήκαμε με λεπτομέρεια για την απαράδεκτη και συκοφαντική συμπεριφορά του κ. Τσούκαλη, για τις ψευδείς καταγγελίες του, για το αδικαιολόγητο πάθος του εναντίον μας. Όλα αυτά όμως έγιναν σκόνη έπειτα από την υπ’ αριθμ. 452/2011 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών. Ο «έντιμος», ως Βουλευτής, συκοφάντης μας κ. Τσούκαλης ποτέ δεν υποβλήθηκε στον κόπο να μας ζητήσει συγγνώμη για την κακοήθεια του! Να, λοιπόν, ότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με την παραπάνω αναφερθείσα ανακοίνωσή του, συνεχίζει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Α) Η πρώτη απρέπεια είναι η ειρωνική έκφραση, ότι έβγαλα το ράσο και φόρεσα τη στολή του Χωροφύλακα!! Τιμώ αφάνταστα το ένδοξο Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής, το οποίο με αγάπη υπηρέτησα ως ιερεύς-εφημέριος του ιερού Ναού Ταξιαρχών των Σχολών Χωροφυλακής, αλλά ποτέ δεν φόρεσα την στολή του Χωροφύλακα! Απλώς εκεί υπηρέτησα ως στρατιωτικός ιερεύς.

Β) Η δεύτερη απρέπεια είναι ότι δεν υπήρξα ποτέ αφισοκολλητής ή επιβλέπων τις αφισοκολλήσεις οιουδήποτε προσώπου, οιουδήποτε κόμματος. Ως Επίσκοπος τηρώ κριτική στάση έναντι όλων, όσοι πολεμούν την Ορθοδοξία μας, την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας, αλλά ποτέ δεν αναμείχθηκα ενεργώς σε όποιο πολιτικό σχήμα. Συνδέομαι φιλικά με έντιμα πρόσωπα, που υπάρχουν σε όλα τα αστικά κόμματα, αλλά ουδέποτε αναμείχθηκα ενεργώς υπέρ ή κατά του ενός η του άλλου. Από τους πολύ καλούς φίλους μου στο ΠΑΣΟΚ π.χ. είναι ο Υφυπουργός Αμύνης κ. Κωνστ. Σπηλιόπουλος στο Αίγιο και ο Βουλευτής κ. Αθαν. Παπαδόπουλος στα Καλάβρυτα. Ακόμη και στον αριστερό χώρο όχι μόνο διαθέτω φίλους, αλλά και όταν μου ζητήθηκε έδωσα χρήματα για το Κόμμα!

Γ) Η τρίτη απρέπεια είναι η «καταγγελία», ότι συμμετέχω ενεργώς στην προεκλογική εκστρατεία συγκεκριμένου προσώπου, συγκεκριμένου κόμματος!

Δ) Και τέλος η τέταρτη απρέπεια του ΣΎΡΙΖΑ είναι ότι παραποιεί τα γεγονότα, όσον αφορά τον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στον Πάο Καλαβρύτων, όπου την Κυριακή 29 Απριλίου παραβρέθηκα για να συμμετάσχω στο μνημόσυνο ιερέως της Επαρχίας μας.

Βαρέθηκα να διαψεύδω απρέπειες και ψευδολογίες!