Κρούσματα της νέας γρίπης και στο Αίγιο

Home Αιγιάλεια Κρούσματα της νέας γρίπης και στο Αίγιο

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2009 00:32
Αγωνία και αναστάτωση επικρατούν στην περιοχή της Αιγιαλείας, από την εμφάνιση πέντε συνολικά ύποπτων κρουσμάτων για τη νέα γρίπη μέσα σε διάστημα τριών ημερών.
Ήδη από αυτά τα δύο έχουν επιβεβαιωθεί, το ένα βγήκε αρνητικό, ενώ για άλλα δύο που παρουσιάστηκαν αναμένονται τα αποτελέσματα. Οι τρεις πρώτοι ασθενείς, ένας 47χρονος και δύο νεαροί, που είχαν έλθει από την Αυστραλία για διακοπές στην Ακράτα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου, την περασμένη Πέμπτη με ήπια συμπτώματα. Οι γιατροί τους έκαναν τις απαιτούμενες εξετάσεις, ενώ τους χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή  και τους έδωσαν εξιτήριο. Όπως προέκυψε από τις ιατρικές εξετάσεις, ο 47χρονος δεν ήταν θετικός στον ιό της νέας γρίπης, κάτι όμως που δεν ίσχυσε και στην περίπτωση των δύο νεαρών φίλων, οι οποίοι αποδείχτηκε πως είχαν προσβληθεί από τον Η1Ν1. Οι νεαροί θα συνεχίσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή από το σπίτι.Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο νοσοκομείο του Αιγίου οδηγήθηκαν από τους οικείους τους, ακόμη δύο άτομα, από την ευρύτερη περιοχή με συμπτώματα της νέας γρίπης. Πρόκειται για έναν άνδρα 37 ετών και ένα ανήλικο αγόρι. Οι γιατροί τους πήραν δείγματα αίματος για να αποσταλούν στο Ειδικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και αναμένονται τα αποτελέσματα. Και στους δύο χορηγήθηκαν αντιϊκά φάρμακα και έλαβαν εξιτήριο. Όσον αφορά στα δύο νέα ύποπτα κρούσματα υπάρχουν ερωτήματα, για το πώς μπορεί να κόλλησαν τον ιό στην περίπτωση που αποδειχτεί πως είναι θετικοί, καθώς όπως υποστήριξαν στους γιατρούς δεν ήλθαν σε επαφή με άτομα που βρίσκονταν ή ταξίδεψαν στο εξωτερικό. «Το Νοσοκομείο Αιγίου αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία τα κρούσματα. Εξοπλισμός, ετοιμότητα και ψυχραιμία ήταν τα απαραίτητα εργαλεία για την σωστή αντιμετώπιση του νέου ιού και εμείς τα είχαμε», ανέφερε η διευθύντρια του Βιοπαθολογικού Τομέα του Γ.Ν.Αιγίου, Μαρία Σκούταρη.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με δηλώσεις τους και ο Δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς «Αναμενόμενο ήταν να φτάσει η νέα γρίπη κάποια στιγμή και στο Αίγιο. Δεν πρέπει όμως να ανησυχούμε. Η γρίπη αυτή δεν είναι όπως η γρίπη των πτηνών, αντιμετωπίζεται άμεσα και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».