ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

Για να έχουμε στις ομάδες μας ντόπιους σκακιστές που με τις επιτυχίες τους θα τιμούν και θα προβάλλουν τον εαυτό τους και την Αιγιάλεια

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Αιγίου, από την ίδρυσή του, διακατέχεται από τη φιλοσοφία οι ομάδες που τον εκπροσωπούν στις διάφορες διοργανώσεις να αποτελούνται από Αιγιώτες και Αιγιαλείς σκακιστές κι όχι από ξένους σκακιστές. Κι αυτό γιατί:

1. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των ντόπιων αθλητών και να αναδείξουμε τα ταλέντα της περιοχής μας, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία. Επενδύουμε στους αθλητές του Δήμου μας και όχι σε όσους, ένεκα αμοιβής, προσέρχονται από άλλες χώρες ή πόλεις προκειμένου να αγωνιστούν για κάποια περίοδο, παραγκωνίζοντας τους ντόπιους αθλητές που απογοητευμένοι από την απραξία εγκαταλείπουν την προσπάθεια βελτίωσης και το άθλημα.

2. Οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των σωματείων του Δήμου μας, τουλάχιστον στον ερασιτεχνικό αθλητισμό- όπου ανήκει το σκάκι, επιβάλλεται να αποτελούνται (τουλάχιστον κατά 80%) από ντόπιους αθλητές ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς να εφαρμόζουν όσα έμαθαν στην προπόνηση και να βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδό τους. Επιπλέον, οι επιτυχίες τους, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, τιμούν και προβάλλουν τους ίδιους αλλά και την περιοχή μας.

3. Ήδη το σκάκι θα διδάσκεται, από εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν προπονητικά σεμινάρια σκάκι, ως διδακτικό αντικείμενο στην Ευέλικτη Ζώνη των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, με προοπτική επέκτασης και στις επόμενες τάξεις. Δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία να εισάγουν ένα πνευματικό άθλημα στο πρόγραμμά τους και να διοργανώσουν σχετικούς αγώνες που θα ωφελήσουν τους μαθητές, καλλιεργώντας τον χαρακτήρα τους με πλήθος αρετές.  Ο Όμιλός μας θα δώσει στα παιδιά, που θα παρακολουθήσουν σκάκι στα σχολεία τους, τη δυνατότητα να προσέρχονται στα εντευκτήριά του και να αθλούνται τον ελεύθερο χρόνο τους κάτω από την επίβλεψη προπονητών.

Ο Όμιλός μας διοργανώνει μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό να μάθει βασικές γνώσεις στους αρχάριους και να βελτιώσει το επίπεδο των γνώσεων αυτών που γνωρίζουν σκάκι. Στα μαθήματα θα διδάσκεται το εγχειρίδιο που θα δίνεται στα Σχολεία καθώς και επιλεγμένα βιβλία προπόνησης, θα δίνονται σημειώσεις και θα διοργανώνονται αγώνες ανά τακτά χρονικά διαστήματα από προπονητές του Ομίλου. Η διδασκαλία του σχολικού εγχειριδίου θα διευκολύνει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν πρόγραμμα εκμάθησης σκάκι στα σχολεία του Δήμου μας και θα προετοιμάσει το έδαφος για τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής σχολικής ομάδας προκειμένου να συμμετάσχει, όποιο σχολείο επιθυμεί, στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα.

 Τη γενική επίβλεψη του προγράμματος μαθημάτων σκάκι θα έχει ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούνιας, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, Μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκάκι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Επιμορφωτής στα Προπονητικά Σεμινάρια των Εκπαιδευτικών, Διεθνής Προπονητής Σκάκι της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας (F.I.D.E) και Ομοσπονδιακός Μαιτρ.

Οι εγγραφές για τα μαθήματα σκάκι θα γίνονται δεκτές στα εντευκτήρια του Ομίλου (Ρωμανιώλη 5, έναντι καταστημάτων SEVENκαι ΗΜΙΧΡΟΝΟ, τηλ. 2691026296) ως την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 και τις ημέρες Τετάρτη και Σάββατο και ώρα 6.30-8.30 μ.μ.

Τα μαθήματα θα γίνονται Τετάρτη, Σάββατο ώρα 6.30 -8.30 μ.μ. και Κυριακή ώρα 10.30 – 12.30 π.μ.

Καλούμε όλα τα παιδιά, τους γονείς και όσους αγαπούν το πνευματικό άθλημα του σκάκι να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Ομίλου μας.

 ΕΚ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ