Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας από τη ΔΗΚΕΠΑ

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας, στα πλαίσια καλλιέργειας της καλλιτεχνικής αγωγής και της δημιουργικότητας των νέων, φιλοδοξεί να καθιερώσει σε ετήσια βάση έναν νέο θεσμό: «Το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας». Το Καλλιτεχνικό αυτό Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων, οι οποίοι έχουν να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη, ξεχωριστή ιδέα καλλιτεχνικής δημιουργίας και εικαστικής έκφρασης στους τομείς της φωτογραφίας, της δημιουργίας video, των κατασκευών, του κολάζ, του graffiti, των κόμικς! Οι συμμετοχές ανά σχολείο μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές ανάλογα την κατηγορία και όλες θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό, ενώ η συμμετοχή των παιδιών μπορεί να αφορά είτε το σχολείο είτε τον σύλλογο γονέων-κηδεμόνων.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επεξεργαστούν ιδέες εμπνευσμένες από το θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», στις οποίες θα δώσουν καλλιτεχνική διάσταση επιστρατεύοντας τη φαντασία τους. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α θα παρέχει τη βασική υλικοτεχνική υποστήριξη του φεστιβάλ παρουσίασης των δημιουργημάτων σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν μελλοντικά και όχι πριν τον Μάρτιο του 2013, ενώ τα υλικά των δημιουργιών θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Στόχος της ΔΗΚΕΠΑ είναι ένα μακρύ ταξίδι δημιουργικότητας με τερματισμό μια γιορτή για τη μαθητιώσα νεολαία, με την ελπίδα να πλαισιωθεί και με άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις.

Με σχετική πρόσκληση προς όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας, η ΔΗΚΕΠΑ ζητά από τους εκπαιδευτικούς και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και ενθαρρύνουν τη μαθητική κοινότητα να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να επιτύχει και να εδραιωθεί ως θεσμός και ως βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης της νεολαίας. Για αυτόν τον λόγο, εξάλλου, παρατείνεται η προθεσμία αποστολής δηλώσεων συμμετοχής έως 27 Μαρτίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το τηλ./fax 26910-28210.