Μεγαλειώδης Ημερίδα – Εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου στις 6 Μαρτίου 2015 για την ημέρα «Κατά της ενδοσχολικής Βίας»

Στις 6 Μαρτίου 2015,στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα – Εκδήλωση για την “Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας”.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τους /τις Διευθυντές /ντριες του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, του 3ου Γυμνασίου Αιγίου και του 4ου Γυμνασίου Αιγίου στο πλαίσιο του Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Έφηβοι Πολίτες του Κόσμου – Ενεργοί Πολίτες».

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν οι μαθητές της Γ (τρίτης) τάξης των Γυμνασίων του Αιγίου (1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο) καθώς και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κα. Ιωάννα Θωμοπούλου, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κα. Τηλιγάδη Αλέκα, καθώς και η ψυχολόγος του “Χαμόγελο του Παιδιού” κα. Τσονοπούλου Μαρία.

Η Εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα του Διευθυντή του 1ου  ΕΠΑΛ Αιγίου κ. Παναγιωτακόπουλου Χαράλαμπου και συνέχισε με την ομιλία του Υποδιευθυντή του 1ου  ΕΠΑΛ Αιγίου κ. Τσουρέκη Σπύρου, ο οποίος παρουσίασε τον θεσμό του ΕΠΑΛ και ενημέρωσε τους μαθητές των γυμνασίων για τους τομείς και τις ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου. Στη συνέχεια οι μαθητές των γυμνασίων ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του 1ου ΕΚ Αιγίου.

Με το πέρας της ξενάγησης ξεκίνησε η εκδήλωση για την “Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής βίας”. Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Τσονοπούλου Μαρία η οποία μίλησε στους μαθητές για τις «Σύγχρονες διαστάσεις της Ενδοσχολικής Βίας». Στη συνέχεια της εκδήλωσης κάθε σχολείο παρουσίασε ένα δρώμενο. Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς ήταν πλούσια σε έμπνευση, φαντασία, δημιουργικότητα και κέφι. Οι μαθητές εντυπωσίασαν με τα χορευτικά, τα θεατρικά δρώμενα, της απαγγελίες, τα video που δημιούργησαν και τέλος με τα τραγούδια και την μουσική που οι ίδιοι ερμήνευσαν. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από το συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου.