Μικροσεισμοί με έντονη βοή στην Αιγιάλεια

«Τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μας» δηλώνουν κάτοικοι του Λόγγου και των Καμαρών, καθώς κάθε εβδομάδα καταγράφεται μικρής εντάσεως σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τους. Όπως αναφέρουν κάτοικοι, μετά το σεισμό της 7ης Ιουνίου που είχε καταγραφεί στην περιοχή και είχε ένταση 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, κάθε εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας καταγράφονται δονήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επιφανειακούς σεισμούς που δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες και αποδίδονται στη συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα της Αιγιάλειας. Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι πριν από κάθε σεισμό προηγείται μια έντονη βοή και στη συνέχεια αρχίζει να τρέμει η γη. Κατά μέσο όρο καταγράφονται δύο με τρεις σεισμοί την εβδομάδα, μικρής εντάσεως ο καθένας. Υπάρχουν και περιπτώσεις που καταγράφονται σεισμοί ακόμα και το βράδυ, κάτι που εκ των πραγμάτων επιτείνει την ανησυχία των κατοίκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι σεισμοί δεν γίνονται αισθητοί στην πόλη του Αιγίου, που απέχει μόνο μερικά χιλιόμετρα από τα σημεία που γίνονται οι σεισμοί. Πάντως η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα δεν πρέπει να προκαλεί καμία ανησυχία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Συμπολιτείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, που εμφανίζεται καθησυχαστικός. «Δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση από την Πολιτεία. Υπάρχει μόνο μια έντονη φημολογία σε επίπεδο κοινωνικού κουτσομπολιού, όμως δεν θα πρέπει η δραστηριότητα να μας προκαλεί ανησυχία», υποστηρίζει ο κ. Καλογερόπουλος.

Συνεχόμενα…κουνήματα και στο Αίγιο

Από το «χορό» των Ρίχτερ δεν την γλίτωσε και το Αίγιο, αφού την περασμένη Κυριακή 5 Ιουλίου, σημειώθηκαν τρεις σεισμικές δονήσεις μέσα σε διάστημα μίας ώρας. Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 5.05 το απόγευμα και είχε μέγεθος 3,1 Ρίχτερ, η δεύτερη στις 5.19 το απόγευμα με μέγεθος 2,9 Ρίχτερ και η τρίτη και πιο δυνατή στις 6.00 το απόγευμα με μέγεθος, 3,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο βόρεια της πόλης του Αιγίου. Όλες οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές γιατί ήταν επιφανειακές και δεν είχαν μεγάλο εστιακό βάθος(5-10km). Η έντονη σεισμική δραστηριότητα παρακολουθείται από τους σεισμολόγους, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Όπως επισημαίνουν επιστήμονες, πρόκειται για επιφανειακούς σεισμούς που δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και αποδίδονται στη συνηθισμένη δραστηριότητα της Αιγιαλείας.