ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΕΡΡΑΣ: «Η μόνη στάση που μπορώ να έχω είναι αγωνιστική και διεκδικητική»

Το δικό του μήνυμα για τις επικείμενες ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, καθώς επίσης και την αισιοδοξία του για την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές, εκφράζει ο Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Βέρρας μιλώντας σήμερα στα «Ν.τ.Α».Ο κ. Βέρρας δεν διστάζει παράλληλα να επικρίνει το έργο της Κυβέρνησης και να κάνει λόγο για «εικόνα απαξίωσης σε όλα τα επίπεδα».

«Ν.τ.Α»: «Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το ΠΑΣΟΚ γενικά και επί ευκαιρία με τις επικείμενες ευρωεκλογές;»

«Μ.Β.»: «Να υπάρξει τέτοια δυναμική ως αποτέλεσμα της κάλπης που να καταδικάζει την συνολική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να επενδύει ελπίδες και προσδοκίες για το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργεί και να διαμορφώνει προϋποθέσεις επίλυσης χρόνιων προβλημάτων μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε».

«Ν.τ.Α»: «Η Αιγιάλεια μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, χαρακτηρίζεται ως η πόλη της ανεργίας. Απολύσεις-κλείσιμο μικρών-μεσαίων-μεγάλων επιχειρήσεων, εργοστασίων κτλ. Τι θα ήταν αυτό που θα πρότεινε το ΠΑΣΟΚ για τους ανθρώπους αυτούς αν ήταν στην κυβέρνηση ή ακόμη και από τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα; Γενικά τι θα προτείνατε για την μείωση αν όχι εξάλειψη της ανεργίας;»

«Μ.Β.»: «Δυστυχώς η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία, αποτελεί μια από τις χειρότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα επί του ΑΕΠ. Φυσικό επακόλουθο να διογκώνεται η ανεργία, να κλείνουν επιχειρήσεις, να απολύονται εργαζόμενοι. Ουδεμία προσπάθεια, για να μη μιλήσω για άνιση μεταχείριση έγινε από τη σημερινή Κυβέρνηση με στόχο να ασκηθούν οι κατάλληλες πολιτικές σε επίπεδο υποδομών ή ολοκλήρωσης λιμναζόντων έργων, που θα αποτελούσαν προϋποθέσεις στοιχειώδους ανάπτυξης και κατ’ επέκταση νέων θέσεων εργασίας και εξάλειψης ή μείωσης της ανεργίας. Το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί σε μια κατεύθυνση ανασυγκρότησης της πολύπαθης Αχαΐας που υπέστη ένα ακόμη χτύπημα και από φυσικές καταστροφές. Χαρακτηριστικά, αναφέρω το σεισμό και τις πυρκαγιές που επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση».

«Ν.τ.Α»: «Αν ήσασταν στην κυβέρνηση, τι κίνητρα, τι προοπτικές θα δίνατε στην ανάπτυξη του εργοστασίου της ΕΒΟ που απασχολεί μία σημαντική ημερίδα εργατικού δυναμικού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής;»

«Ν.τ.Α»: «Το εργοστάσιο της ΕΒΟ μελετήθηκε και κατασκευάστηκε επί ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος ήταν και παραμένει η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου και η κατασκευή οπλικών συστημάτων από ελληνικά χέρια προκειμένου να απαλλάξει τον έλληνα φορολογούμενο από ένα δυσβάσταχτο εισαγόμενο οπλισμό. Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε ένα υγιές εργοστάσιο που σήμερα λόγω των κομματικών παρεμβάσεων της ΝΔ έχει χάσει την αποδοτικότητά του. Εμείς, ως Κυβέρνηση θα επαναφέρουμε τους στόχους και θα υλοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε για την ορθολογική λειτουργία της ΕΒΟ και θα εγγυηθούμε την μαζική παραγωγικότητά του».

«Ν.τ.Α»: «Το λιμάνι κωλυσιεργεί, και η γραμμή κι αυτή κάπου χάθηκε. Τι στάση κρατάτε ως Αχαιός Βουλευτής για τα προβλήματα που απασχολούν εν πολλοίς την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας στα οποία η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει δείξει την «πλάτη» της;»

 «Μ.Β.»: «Αυτό που εύστοχα, λέτε εσείς, ότι «η Κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη της στην Αιγιάλεια», δεν αφορά μόνο το λιμάνι, αλλά αφορά όλα τα έργα υποδομής της Αχαΐας που είχαν δρομολογηθεί κι ενταχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Μια εικόνα απαξίωσης σε όλα τα επίπεδα. Η μόνη στάση που μπορώ να έχω είναι αγωνιστική και διεκδικητική».

«Ν.τ.Α»: «Αν και οι Δημοτικές Εκλογές είναι μακριά, ποια είναι η γνώμη σας; Θεωρείται ότι πρέπει να κατέβει μία και δυναμική παράταξη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ικανή να διεκδικήσει το Δημαρχιακό θώκο γιατί μέχρι στιγμής είναι αρκετές οι εν δυνάμει «υποψηφιότητες;»

«Μ.Β.»: «Πράγματι είναι άκαιρο το ζήτημα. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες σε εξέλιξη σήμερα. Το ζητούμενο είναι οι επικείμενες ευρωεκλογές κι εκεί εστιάζω. Σε ότι αφορά τις Δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα εκφραστεί ενωτικά και είναι ευχής έργον ότι έχουν εκδηλωθεί άξιες υποψηφιότητες και εν καιρώ θα γίνει και η σύνθεση».

«Ν.τ.Α»: «Ποια είναι η γνώμη σας για τις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές; Τι είναι αυτό που πρέπει να «διορθωθεί» ώστε να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη; Τι είναι αυτό που θα πείσει πλέον τους αγανακτισμένους πολίτες, πώς η δική σας Κυβέρνηση θα τους βγάλει από το τέλμα και τη «δυστυχία»;

«Μ.Β.»: «Η προσωπική καθημερινή μου επαφή με τους Αχαιούς πολίτες, οι τοπικές δημοσκοπήσεις, αλλά και η πολιτική που ασκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο νομού, συγκρινόμενη παράλληλα με τις πολιτικές που ασκήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, οδηγούν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: η ΝΔ ηττάται «κατά κράτος», η πολιτική της καταδικάζεται από τους πολίτες, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Για άλλη μια φορά με αίσθημα πολιτικής ευθύνης και πολιτικής ηθικής το ΠΑΣΟΚ καλείται να δικαιώσει τις προσδοκίες και τα οράματα των ελλήνων πολιτών».