Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την συγχώνευση των ειρηνοδικείων / Τι προβλέπεται για Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Home Αιγιάλεια Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την συγχώνευση των ειρηνοδικείων / Τι προβλέπεται για Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 15:44

Νόμιμο κρίθηκε τη δεύτερη φορά, με τη νέα πρόεδρο του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αγγελική Θεοφιλοπούλου, το Προεδρικό Διάταγμα για τον νέο «Καποδίστρια» στα ειρηνοδικεία της χώρας. Ειδικότερα, πρόσφατα κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπεται η συγχώνευση των ειρηνοδικείων. Αναλυτικότερα, στις 17 δικαστικές περιφέρειες της χώρας τα ειρηνοδικεία από 301, που είναι σήμερα, μειώνονται στα 154. Υπενθυμίζεται, ότι οι σύμβουλοι Επικρατείας (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Φραντζέσκα Γιαννακού), με την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 169/2012 γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος (25.9.2012), ανέβαλαν την επεξεργασία του επίμαχου διατάγματος, προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να προσκομίσει στοιχεία σχετικά με τις συγχωνεύσεις των ειρηνοδικείων.

Όσον αφορά την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, που είναι στην Περιφέρεια Εφετείου Πατρών, θυμίζουμε ότι το Ειρηνοδικείο Ερινεού ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας με έδρα το Αίγιο και τα Ειρηνοδικεία Κλειτορίας και Αροανίας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων.