Ξεκινάνε τα Ποδήλατα του Δήμου Αιγιαλείας!

Home Αιγιάλεια Ξεκινάνε τα Ποδήλατα του Δήμου Αιγιαλείας!

Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2013 09:17

Από την Παρασκευή η λειτουργία του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

Από την Παρασκευή 12 Απριλίου ξεκινάει η λειτουργία του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Αιγιαλείας. Το Σύστημα είναι ανοικτό για χρήση σε οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης του Αιγίου, αρκεί να είναι δέκα οκτώ (18) ετών και άνω. Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατο από οποιονδήποτε Σταθμό θέλουν και να το αφήνουν σε οποιονδήποτε Σταθμό επιθυμούν. Σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

• 12 Βρύσες (επί της οδού Ζ.Πηγής, έμπροσθεν Τουριστικού Περιπτέρου).

• Πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

• Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μία επίσκεψη στο Δημαρχείο (ημιώροφος) με την αστυνομική σας ταυτότητα, στο δημοτικό υπάλληλο κ. Γεώργιο Βλέμμα (τηλ.2691360647). Εκεί θα λάβετε τα συνθηματικά σας και…Καλές Βόλτες!

Η χρήση του Συστήματος στο αρχικό του στάδιο θα είναι δωρεάν. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι χρήστες μπορούν να καλούν το 215 2157998 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: aigialeia.cyclopolis.gr.

Χάρη στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δέκα έξι δήμοι έχουν λάβει έγκριση χρηματοδότησης 100%, για τη δημιουργία Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων (Bike Sharing), που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών είναι και ο Δήμος Αιγιαλείας, του οποίου η πρόταση που επιμελήθηκε ο βοηθός Δημάρχου και πρώην Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Λεωνίδας Μαυρουδής, εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» και είναι προϋπολογισμού 174.000 ευρώ.