Οι Γερμανικές αποζημιώσεις

Μιλώντας προχθές στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, άνοιξε το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, υπενθυμίζοντας στη Γερμανία ότι και τα δύο αυτά θέματα δεν έχουν κλείσει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνησή της!

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός καλεί, με τόσο καθαρό τρόπο, τους Γερμανούς να αποκαταστήσουν τις ζημιές και τις καταστροφές που προκάλεσαν στη Χώρα μας τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τονίζοντας ότι αυτή η υποχρέωση των Γερμανών, εκτός των άλλων, είναι κυρίως ηθική, απέναντι στον Ελληνικό Λαό και την ιστορία του!

Απέναντι στη Χώρα για την οποία ο μεγάλος συμπατριώτης τους, ο Γκαίτε είχε πει οτι: «Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα».

Και, τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κος Σοϊμπλε, ο οποίος, με το σκεπτικό και το επιχείρημα ότι τα κράτη έχουν συνέχεια και δεν πρέπει να αγνοούν την ιστορία και το παρελθόν τους, μας καλεί να τηρήσουμε τις «Μνημονιακές» μας υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις. Περιμένουμε, με λίγα λόγια, να δούμε αν η Γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της Γερμανίας,  εκείνης της εποχής, στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, της οποίας αποτελεί και ειναι συνέχεια!

Περιμένουμε να δούμε πως θα απαντήσουν οι Γερμανοί για το κατοχικό δάνειο, την ύπαρξη του οποίου, έχουν αναγνωρίσει με την πληρωμή των δύο  πρώτων δόσεων!

Είναι ερωτήματα στα οποία οφείλει ο κος Σοϊμπλε να απαντήσει με πειστικό τροπο!!!

Γιατί οι ισχυρισμοί περί παραγραφής τους οποίους επικαλείται δεν ισχύουν. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ναζί, ουδέποτε παραγράφονται και αυτό το γνωρίζει καλά ο νομικός κος Σοϊμπλε!!

Ηλίας Μαλεβίτης – Δικηγόρος, τ. Βουλευτής