Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος συναντήσεων για γονείς στο Αίγιο

Home Αιγιάλεια Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος συναντήσεων για γονείς στο Αίγιο

Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011 13:35

Χθες Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για γονείς που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας και την Ένωση Γονέων Αιγιαλείας. 

 21 γονείς από την πόλη του Αιγίου και την ευρύτερη περιοχή συναντήθηκαν, μοιράστηκαν, έμαθαν και ενισχύθηκαν στο ρόλο τους. Πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικότεροι στις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και γενικότερα στις ανθρώπινες σχέσεις; Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά αλλά και τις νέες μορφές εξάρτησης όπως είναι τα διαδικτυακά παιχνίδια κ.ά; Πόσο σημαντική είναι η επιρροή των συνομηλίκων; Πόση δύναμη έχουμε τελικά ως γονείς και ποιά στάση χρειάζεται να έχουμε; Είναι αποτελεσματικός ο τρόπος που διαχειριζόμαστε καθημερινά προβλήματα με τα παιδιά μας; Πως να βάζουμε όρια και κανόνες χωρίς να χάνουμε τη σχέση με τα παιδιά; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα με τα οποία ήρθαν οι γονείς στο σεμινάριο και κατά τη διάρκεια των 7 συναντήσεων είχαν την ευκαιρία να τα μοιραστούν, να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, να μάθουν και να δοκιμάσουν νέους τρόπους αντιμετώπισης και να ενισχυθούν στο ρόλο τους. Πολύτιμη για τη διεξαγωγή και επιτυχία του σεμιναρίου ήταν η συμβολή της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας κ. Βασιλικής Ψυχράμη, της Ένωσης Γονέων, του Διευθυντή και της Υποδιευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, κου Παρίση Σπύρου και κας Ασημακοπούλου Κοραλίας με τη ζεστή φιλοξενία που μας προσέφεραν. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εργοστάσιο ΚΡΙΝΟΣ και το αρτοποιείο Κουτρόπουλος για την ευγενική τους χορηγία.

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης στα τηλ. 2610 226948, 2610 623290 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .