«Οργώνει» την Αιγιάλεια ο Ν. Παπαδημάτος

Εδώ και μήνες, πολύ πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Παπαδημάτος πραγματοποιεί εκτενείς περιοδείες σε όλο τον Νομό Αχαΐας. Αναμφίβολα άλλωστε, ο κ. Παπαδημάτος αποτελεί μία από τις λίγες περιπτώσεις υποψηφίων βουλευτών που υπό τις παρούσες συνθήκες, όχι μόνο δεν «κρύβονται», αλλά αντιθέτως, επιδιώκουν τη συνεχή επαφή με τους πολίτες. Όπως άλλωστε υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, «είναι η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες, και οι πολιτικοί επιτέλους να μάθουμε και να ακούμε!».

Πρόσφατα πραγματοποιεί και συνεχείς επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, όπου και τυγχάνει της υποδοχής των κατοίκων, οι οποίοι συζητούν μαζί του τα συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τον τόπο τους. Ο κ. Παπαδημάτος αφουγκραζόμενος τα προβλήματα, αλλά και την αγανάκτηση των πολιτών για την παρούσα κατάσταση, παραθέτει με τρόπο ευθύ και ξεκάθαρο τις δικές του θέσεις και προτάσεις, τονίζοντας πάντα πως η προσεχής κρίσιμη εκλογική διαδικασία «πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας με σύνεση και αίσθημα ευθύνης».

Θίγοντας ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα την Αιγιάλεια, σημειώνει πως πρώτα απ’ όλα «η περιοχή διαθέτει τέτοιο ασύγκριτο φυσικό πλούτο, αναγνωρισμένο παγκοσμίως και με κύριο σημείο αναφοράς τον Κορινθιακό κόλπο, ώστε πραγματικά οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος είναι τεράστιες». Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό στο συγκεκριμένο κομμάτι, πιστεύει ο κ. Παπαδημάτος, αρκεί οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται –πχ η κατασκευή μαρίνας στο Αίγιο- να βρίσκουν στήριξη από τους τοπικούς φορείς και να επικρατήσει ένα κλίμα συνέργειας μεταξύ των ντόπιων επιχειρηματιών.

Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο ανοιχτό ζήτημα για την Αιγιάλεια τονίζει ο υποψήφιος, είναι αυτό της κατασκευής σύγχρονων υποδομών όπως η εθνική οδός, μία στοιχειώδη υποδομή η οποία έπρεπε να έχει δρομολογηθεί χρόνια τώρα. Με αυτήν, μπορεί η ευρύτερη περιοχή να αποτελέσει ουσιαστικά το επίνειο των Αθηναίων, ώστε να έρχονται είτε για προσωρινή είτε και για μόνιμη διαμονή.

«Η περιοχή συγκεντρώνει παγκόσμιας κλίμακας σεισμολογικό ενδιαφέρον, το οποίο επίσης έχει παραμείνει ανεκμετάλλευτο» σημειώνει επίσης ο κ. Παπαδημάτος. Προσθέτει δε ότι θα μπορούσε να στοχευθεί η δημιουργία ενός σεισμολογικού κέντρου ερευνών, το οποίο θα προσελκύει το ενδιαφέρον μελετητών από πολλές χώρες του εξωτερικού.