Παραίτηση του Άγγελου Τσιγκρή – Θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας

Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής, υπέβαλλε την παραίτησή του,

προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για να μπορούν οι γενικοί γραμματείς υπουργείων να ανακηρυχτούν υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί τουλάχιστον 18 μήνες πριν τη λήξη της τετραετίας. Συνεπώς, θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου του 2014, αφού η τετραετία λήγει στις 17 Μαΐου του 2016.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Άγγελου Τσιγκρή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, με την παρούσα σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές στο Νομό Αχαΐας και για να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετία, δηλαδή πριν την 17η Δεκεμβρίου.

Σε αυτή τη μάχη για την Πατρίδα δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας….»

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογίας στην Ελλάδα και την Κύπρο.