ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ / Έρωτας με τη δεύτερη θέση

Δύο μήνες και τέσσερις αγωνιστικές… άντεξε ο Πήγασος μακριά από τη δεύτερη θέση. Με την αναμενόμενη νίκη του επί του άποντου Πανιωνίου το Σάββατο με 41-19 προσπέρασε και πάλι τον Παράδεισο Αμαρουσίου που γνώρισε μη αναμενόμενη εντός έδρας ήττα από τη Νέα Ιωνία. Έτσι το αθηναϊκό συγκρότημα με την επικράτησή του μπήκε πάλι στο κόλπο της παραμονής και σε 10 μέρες έρχεται στο Αίγιο.

Για τον Πήγασο τις δύο αγωνιστικές μετά τη διακοπή τεσσάρων εβδομάδων όλα πήγαν πρίμα. Από τη μία, πριν 10 μέρες εκμεταλλεύτηκε τα δώρα από την Πάτρα όταν ο  Παράδεισος έχασε από την Ακαδημία και ο Ιωνικός από τις Ελπίδες και ανέβηκε τρίτος. Για την 14η αγωνιστική πέρασε το συγκρότημα του Αμαρουσίου που παρουσιάζεται αγνώριστο μετά τη διακοπή, μετά τη νέα του ήττα, κι επιπροσθέτως ο σύλλογος του Αιγίου άνοιξε βήμα από τον Ιωνικό που έφερε ισοπαλία με την Αναγέννηση. Έτσι, αν κερδίσει τη Νέα Ιωνία ακόμα κι αν χάσει στο Μαρούσι το πιο πιθανό είναι να τερματίσει δεύτερος αφού ο Παράδεισος έχει και ματς στο Λουτράκι.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Α1!

Φυσικά ο βασικός αντίπαλος του Πήγασου για τη δεύτερη θέση ξεκίνησε με 3 βαθμούς λιγότερους αλλά κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει την εκνευριστική σταθερότητα που έδειξε το συγκρότημα του Τάκη Καρακίτσου καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η δεύτερη θέση μπορεί να μη χαρίζει την άνοδο αλλά καλό είναι για τον Πήγασο να την κατακτήσει αν προκύψει «απουσία» από την Α1. Ούτως ή άλλως και πέρσι δεν θα ανέβαινε, βάσει θέσης, στην Α2 αλλά το καλοκαίρι τα δεδομένα άλλαξαν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του πατρινού τεχνικού σκόραραν με μεγάλη συχνότητα στο ματς. Τα 41 γκολ αποτελούν το δεύτερο ρεκόρ παραγωγικότητας στον όμιλο, μετά τα 42 τέρματα που είχε πετύχει το Λουτράκι στο ίδιο γήπεδο (42-27).

ΠΗΓΑΣΟΣ: Σαντιμπαντάκης, Παπαγεωργίου, Γιούπης 2, Αναστασέλος, Γιαννόπουλος 2, Παπαδόπουλος 8, Αλεξόπουλος 1, Δημόπουλος, Αυλωνίτης 2, Πετρόπουλος 3, Κολοκυθάς, Γκιώνης 6, Ζαρλακούτης 4, Αλυγιζάκης 13.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ

Όσο για τη μάχη της ουράς, αυτή φούντωσε για τα καλά. Ο υποβιβασμός από την Α1, μετά του Κύδωνα Χανίων και του Πανελληνίου θα στείλει και την 3η ομάδα από το τέλος (8η της κατάταξης) στη Β’ Εθνική. Ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε και μαθηματικά και θα τον ακολουθήσουν άλλες δύο. Η Νέα Ιωνία πρόβαρε ως φαβορί υποβιβασμύ αλλά μετά τη νίκη της επί του Παράδεισου ανέκτησε ελπίδες κι έχει ματς με τις Ελπίδες, την Ακαδημία και την Αναγέννηση (θέλει «3 στα 3»). Επίσης, πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα του προσεχούς αγώνα Αναγέννηση – Κορωπί. Αν υπάρξει νικητής παραμένει στην κατηγορία. Της Ακαδημίας ίσως της φτάσει και η σίγουρη νίκη επί του Πανιωνίου. Αναγέννηση, Κορωπί, Ελπίδες και Νέα Ιωνία θα παλέψουν για την αποφυγή δύο θέσεων υποβιβασμού, με τη Νέα Ιωνία φυσιολογικά να πέφτει αν χάσει στο Αίγιο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – (14η αγωνιστική)

Ακαδημία Πατρών – Ποσειδών Λ.            24-31

Κορωπί – Ελπίδες Πάτρας             19-16

Ιωνικός – Αναγέννηση Βύρωνα 22-22

Παράδεισος Αμαρουσίου – Νέα Ιωνία   23-26

Πήγασος – Πανιώνιος    41-19

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – (Σε 14 αγώνες)

Ποσειδώνας Λ.                 429-322                27

—————————————————–

Πήγασος              336-294                18

Παράδεισος       360-314                17

Ιωνικός Ν.Φ.      3337-330              16

Ακαδημία           357-365                14

Αναγέννηση Β.                 353-331                13

Κορωπί                 325-314                12

—————————————————-

Ελπίδες Π.           343-354                11

—————————————————-

Ν. Ιωνία               297-333                9

Πανιώνιος           255-430                0

• Ο Παράδεισος ξεκίνησε με -3.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – (15η, 13/05)

Ακαδημία – Ιωνικός

Αναγέννηση – Κορωπί

Ελπίδες – Πανιώνιος

Πήγασιος – Νέα Ιωνία

Ποσειδών Λουτρακίου – Παράδεισος Αμαρουσίου