Πολιτιστικά

Νέο Δ.Σ. του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Φιλαρμονική Ακράτας»

Το νέο Δ.Σ. του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Φιλαρμονική Ακράτας» που προήλθε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009 είναι το εξής: Πρόεδρος-Πετρόπουλος Φώτης, Αντιπρόεδρος- Χριστοφυλλοπούλου Μαρία, Γ.Γραμματέας- Βασιλείου Ηλίας, Ταμίας-Βλάχος Αντώνης, Ειδ. Γραμματέας-Τόλιος Γιάννης, Έφορος-Σακελλαρίου X. Γιώργος και Μέλος-Σπυράκος Β. Παναγιώτης.

 

Γιορτάζει ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 9π.μ. στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γηροκομήτισσας, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ? αρτοκλασίας  για να γιορτάσει ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα», τη μνήμη των Αγίων Μηνά, Βίκτωρα και Βικεντίου, η εορτή των οποίων συμπίπτει με την απελευθέρωση της Χίου από τον τουρκικό ζυγό.  Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να παραβρεθούν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας μετά το τέλος της οποίας θα προσφερθούν καφές και εδέσματα στο Κέντρο Διάκου. 

 

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον Σύλλογο Αιγιαλέων

Το πρόγραμμα του για το 2009 με 2010 ανακοίνωσε ο Σύλλογος Αιγιαλέων το οποίο ξεκινάει στις 15 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο με εκδηλώσεις, ομιλίες και εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον που αξίζει να το παρακολουθήσουν όλοι. Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων εντός της αίθουσας του Συλλόγου με την τέλεση αγιασμού και πραγματοποίησης δεξιώσεως των μελών του Συλλόγου και των νεοεκλεγέντων Βουλευτών Αχαΐας, και των εξ Αχαΐας καταγόμενων Βουλευτών και Πολιτευτών. Ο Σύλλογος Αιγιαλέων κλείνει το 2010 τα 84 χρόνια του από το 1926 που είναι το έτος ίδρυσης του.

 

Έκθεση Φωτογραφίας στο Τουριστικό

Στην παραλία του Αιγίου και συγκεκριμένα στον χώρο της καφετέριας «Τουριστικό» θα φιλοξενηθεί για λίγες ημέρες έκθεση δημιουργικής φωτογραφίας με την συμμετοχή αρκετών ερασιτεχνών Αιγιωτών  φωτογράφων. Η έκθεση θα ξεκινήσει την λειτουργία  της αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 29 του μήνα. Στην συγκεκριμένη έκθεση τις φωτογραφίες τους θα εκθέσουν και οι φωτογράφοι Βίκυ Τζουρά, Νίκος Ζησιμόπουλος και Τάκης Κουτσαντώνης.

 

Παρουσίαση βιβλίου

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου (διδακτορική διατριβή) της Δρ. Γιούλας Γ. Κωνσταντοπούλου «Η Εκπαίδευση στην Επαρχία Καλαβρύτων κατά την Οθωνική περίοδο (1833-1862)» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας (οδός Φιλοποίμενος 24, Γ? όροφος) την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ.