Προσφυγή, οφειλές, απόσυρση εξώδικου

Η Δ’ Εθνική δεν αλλάζει ως κατηγορία για τον Παναιγιάλειο, τα περί δικαίου και αδίκου έχουν τη σημασία τους μόνο σε συζητήσεις φιλολογικού επιπέδου, ενώ η ουσία έγκειται στο ότι η ομάδα πρέπει να κατέβει στο πρωτάθλημα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να… πληρωθεί η ΕΠΟ. Από νομικής πλευράς η διοίκηση μπορεί να κάνει ότι θέλει (να πηγαινοφέρνει τα εξώδικα, να καταθέτει προσφυγή στο Διαιτητικό), από την άλλη όμως θα πρέπει να τακτοποιήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις για να μην έχει περαιτέρω προβλήματα η ομάδα. Και όπως έχουμε αναφέρει χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, μακάρι η ομάδα να αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση κι έτσι όπως τα ‘χουν κάνει.Πάντως η νέα προθεσμία είναι μέχρι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Κι ενώ μιλάμε για το οικονομικό, οι παίκτες είναι… βουτηγμένοι στην ανασφάλεια. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις πρόκειται για «τον τελευταίο τροχό της αμάξης», τη στιγμή που πήραν τις εγγυήσεις πως εντός της εβδομάδας θα λάβουν μερικά χρήματα. Άλλωστε, σε όποιο πρωτάθλημα κατέβει η ομάδα δεν είναι δική τους ευθύνη και αρκετοί απ’ αυτούς έχουν συμπληρώσει ήδη 5 εβδομάδες προπονήσεων.

Ο ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ

Ο Νίκος Κουρμπανάς μετά από 30 και πλέον χρόνια στα γήπεδα τα έχει δει όλα και δεν έχει ανασφάλεια, τον διακρίνει όμως μία εύλογη ανησυχία από τη στιγμή που ο Σεπτέμβρης βγαίνει, η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, ακούει δεξιά αριστερά πως οι «γνωστοί – άγνωστοι» πριονίζουν την  καρέκλα του, την ίδια στιγμή που έχει ζητήσει την απόκτηση δύο μικρών κι ενός επιθετικού. Πάντως, πρόκειται για έναν προπονητή που αν δεν μπορούν, λόγω ιδιοσυγκρασίας, να τον σεβαστούν κάποιοι, τουλάχιστον ας αφήσουν τις μηχανορραφίες στο σπίτι τους!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Και για να μην υπάρχει διάθεση παρερμηνείας, γιατί κάποιοι άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν, στο περιθώριο της περασμένης Γενικής Συνέλευσης ήδη στήθηκε το πρώτο καφενείο με νέες συμπράξεις και συμμαχίες που πηγαινοέφερνε προπονητές κι έκανε σχέδια στον αέρα. Είναι τέτοια η κάψα κάποιων που θέλουν να είναι συνέχεια μέσα στα πράγματα, λες και η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από τη λεζάντα και την εγωπάθεια, που δεν καταλαβαίνουν πως όσες (και είναι πολλές) φορές έχουν ανακατευτεί στον Παναιγιάλειο τα αποτελέσματα, με βάση την πορεία της ομάδας, δεν τους δικαιώνουν. Κι εκτός αυτού δεν έχουν βαρεθεί το «μέσα – έξω» στον Παναιγιάλειο;

ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το κακό δεν είναι πως «έχει μικρύνει ο Παναιγιάλειος», όπως έχουμε υποστηρίξει, αλλά ότι δεν υπάρχει μέλλον. Το φως στο τούνελ χάθηκε και για την ομάδα υπάρχουν δύο λύσεις: Ή η Σκύλλα (νυν διοικούντες), ή ή Χάρυβδη (οι γνωστοί άγνωστοι). Σε όλο τούτο, ακέραια ευθύνη έχει η διοίκηση. Ούτε προσωπικότητα έχει ως σύνολο ή σε προσωπικό επίπεδο, ούτε μπορεί να την εμπιστευτεί κάποιος μετά το μπαράζ λαθών και κυρίως ψεμάτων τα οποία έχουν γίνει δεύτερη φύση της, ούτε μπορεί να φέρει ηρεμία στο σύλλογο, ούτε –και σημαντικότερο- μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν. Και όσους προσέλκυσε (από το Ζαφειρόπουλο μέχρι ελάχιστους αγνούς εξωδιοικητικούς παράγοντες) η ίδια «έκαψε» το χαρτί τους. Για να μην το… πλατιάζουμε, χρέος της διοίκησης, είτε σε δόσεις, είτε κας, είναι να πληρώσει τα σπασμένα που η ίδια δημιούργησε ή παρέλαβε, αλλά αυτούς που διοικούν κανείς δεν τους ξύπνησε ένα πρωί και δεν τους σήκωσε από το κρεβάτι τους να τους πάει με το ζόρι να αναλάβουν τον Παναιγιάλειο.


ΙΛΑΡΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Όσο για τις Γενικές Συνελεύσεις, έχουν καταντήσει φαρσοκωμωδία. Την ομάδα την σκέφτονται μόνο οι φίλαθλοι και πολλοί απ’ αυτούς με λάθος τρόπο, οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους επιδίδονται σε παιχνίδια εγωισμών και μικροσυμφερόντων, έχοντας ως βέλη τις μηχανορραφίες, τις πονηριές, την έξωθεν καλή μαρτυρία.Αλλά μην λέμε πάλι τα ίδια. Στο Αίγιο αξίζουμε Δ’ Εθνική και τοπικό με τα μυαλά που κουβαλάμε. Σε όποιον δεν αρέσει η αλήθεια ας κάνει κόντρες στα βουτήγματα στην άμμο με στρουθοκαμήλους (στρουθοκαμηλισμός, γαρ)!Επιπροσθέτως, στο Αίγιο δεν θα αφήσουν κανένα γηγενή (η αναφορά δεν γίνεται για τους νυν διοικούντες που απέτυχαν παταγωδώς) να διοικήσει. Μόνο αν έρθει κάποιος που δεν ξέρει τη νοοτροπία του κόσμου, όπως ο Παλαιολογόπουλος, ή ο Κωστούλας στο Αγρίνιο, θα αλλάξει η κατεύθυνση της πυξίδας στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί αυτός θα ξέρει ποιους να εμπιστευτεί. Τον εξής έναν: Τον Οδυσσέα Κανένα.