Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στο οδόστρωμα της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Αιγίου

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, τα έργα αποκατάστασης στο οδόστρωμα της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Αιγίου από τα συνεργεία του Δήμου Αιγιαλείας. Οι συνολικές παρεμβάσεις θα χωριστούν σε δύο τμήματα ήτοι πρώτο τμήμα (οι εργασίες έχοιυν ήδη ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο) από την Τρίγωνη Πλατεία μέχρι την Πλατεία Αγ. Λαύρας και δεύτερο τμήμα το υπόλοιπο, δηλαδή από την Πλατεία Αγίας Λαύρας μέχρι την Μητροπόλεως.

Οι εργασίες του κάθε τμήματος θα διαρκούν περίπου έξη ημέρες ενώ το τμήμα θα παραμένει κλειστό για τα αυτοκίνητα για άλλες επτά – οκτώ ημέρες, για το πλήρες στέγνωμα των κονιαμάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Οι πεζοί θα διέρχονται κανονικά από τα πεζοδρόμια.

Τα συνεργεία είναι πολυπρόσωπα (αποτελούνται κυρίως από εργάτες του Δήμου αλλά υπάρχουν και εξωτερικοί συνεργάτες) και θα εργαστούν και ημέρες αργιών, Σαββατοκύριακων και απογευμάτων που τα καταστήματα είναι κλειστά.

Στην επισκευή αυτή και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας Λεωνίδα Μαυρούδη, προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

• Πλήρης ανακατασκευή της επένδυσης του οδοστρώματος των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως. Θα ξηλωθούν όλοι οι κυβόλιθοι και θα επανατοποθετηθούν, σύμφωνα με την αρχική μελέτη, ήτοι ¨επί τσιμεντοκονιάματος των 350 kg τσιμέντου και αρμολογημένοι με κονίαμα των 450 kg τσιμέντου¨. Η όλη εργασία θα γίνει από εξειδικευμένα συνεργεία και θα εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης καθώς και οι προδιαγραφές των πρότυπων τευχών του ΥΠΕΧΩΔΕ για πλακοστρώσεις – λιθοστρώσεις με την μέθοδο τοποθέτησης «κολυμβητή».

• Θα αποκατασταθούν προβλήματα χάραξης και γεωμετρίας δρόμου (π.χ. στροφή σύνδεσης των δύο οδών).

• Θα ξηλωθεί το συντριβάνι που δεν έχει καμία σχέση με την μελέτη και θα κατασκευαστεί καινούργιο.

• Θα διορθωθούν οι ζαρντινιέρες, που καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου και θα αποκατασταθούν σύμφωνα με την αρχική μελέτη.

• Θα φυτευτούν νέα δένδρα (φωτήνιες) αλλά και νέα χαμηλή βλάστηση (μυρτιές).

• Θα στοκαριστούν επιμελώς οι πλάκες των πεζοδρομίων όπως προέβλεπε το σχετικό άρθρο της αρχικής μελέτης.

• Θα διορθωθούν τα φρεάτια υδρομέτρων, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.α.

• Τέλος θα υπογειοποιηθούν τα δίκτυα της ΔΕΗ στην υπάρχουσα υποδομή που έχει γίνει και θα ξηλωθούν οι κολώνες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρουδή, όλες οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν με την μεγαλύτερη δυνατή οργάνωση για την μικρότερη δυνατή όχληση των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, που θα είναι από άποψη, αντοχής αλλά και από άποψη αισθητικής το καλύτερο δυνατό, το εγγυώνται η πιστή εφαρμογή των προδιαγραφών και των κανόνων της τέχνης και της επιστήμης.